ΠΟΛΙΤΙΚΗ MEDIA

Κουκοδήμος για απευθείας ανάθεση | Εγώ νομίζω ότι ο νομοθέτης είναι ανήθικος…

Στην αναφορά του Ευγένιου Παπαδόπουλου για την απευθείας ανάθεση ύψους 63 χιλιάδων ευρώ σε στενό συγγενικό πρόσωπο αντιδημάρχου της διοίκησης του δήμου, που προκάλεσε σάλο και έντονο προβληματισμό, απάντησε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κουκοδήμος: “Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη”…

Περιμένω εξηγήσεις για κάποια ζητήματα που προσβάλλουν την πόλη, γιατί αλλιώς θα μας μείνει η ρετσινιά” ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος κάνοντας λόγο για υποκρισία εντός του δημοτικού συμβουλίου. “Λέμε ότι είμαστε νόμιμοι. Όχι δεν είμαστε αυτό που νομίζουμε. Είμαστε αυτό που λέει ο κόσμος. Και θα παρακαλέσω να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να έρθουμε σε ένα δημοτικό συμβούλιο επιτέλους και να είμαστε εμείς καθαροί σε όλα. Το χρωστάμε, όχι για τις εντυπώσεις αλλά για να γράψουμε ιστορία”

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου:

Κουκοδήμος: Την ευθύνη την έχω εγώ

Να “χτυπάτε” εμένα, απάντησε ο δήμαρχος σχολιάζοντας στην αρχή της τοποθέτησής του ότι “ο νομοθέτης είναι ανήθικος”… που, προφανώς, επιτρέπει αναθέσεις σε συγγενείς…

Συγκεκριμένα ο κ. Κουκοδήμος ανέφερε:

“Ηθικό και νόμιμο. Εγώ νομίζω ότι ο νομοθέτης είναι ανήθικος. Επίσης, αν θέλετε, στην επιτροπή που θα συμμετέχετε, μπορούμε να κάνουμε ένα ψήφισμα ότι από εδώ και πέρα συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού, είτε είναι επιχειρηματίες, είτε θέλουν να διοριστούν στο δήμο, δεν θα έχουν το δικαίωμα. Είναι στην κρίση του σώματος.

Όσο για όσα συνέβησαν αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Και από εδώ και πέρα δεν θέλω να αναφέρεστε, αν γίνονται λάθη, σε αντιδημάρχους. Απευθείας σε μένα. Εγώ θέλω να χτυπάτε εμένα. Είτε είναι μέσα ενημέρωσης, είτε μπλογκ, είτε σάιτ. Την ευθύνη την έχω εγώ”.

Δείτε την τοποθέτηση του δημάρχου Κατερίνης:

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το σάλο που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα, κυρίως μέσω δημοσιευμάτων, κανείς άλλος πλην του κ. Παπαδόπουλου δεν αναφέρθηκε στο θέμα εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Θα έχει δε, μεγάλο ενδιαφέρον, αν και κατά πόσο θα γίνει πράξη η πρόταση του δημάρχου, που έθεσε στην κρίση του σώματος, να εξαιρεθούν τα συγγενικά πρόσωπα από τις απευθείας αναθέσεις και τους διορισμούς στο δήμο…

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα