ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίου Ολύμπου | “Ολύμπια Συμμαχία”: Καρπός της παράταξής μας η οδοποιία στη Δ.Ε. Δίου

Δίου Ολύμπου | "Ολύμπια Συμμαχία": Καρπός της παράταξής μας η οδοποιία στη Δ.Ε. Δίου

Αποδίδουν συνεχώς καρπούς οι ενέργειες της Ολύμπιας Συμμαχίας, με πρωτοβουλίες του τότε δημάρχου Κώστα Δημόπουλου, που στόχευαν στην αναβάθμιση των οδικών υποδομών στην ύπαιθρο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι κάτοικοι των οικισμών του Δίου, θα δουν να εκτελούνται έργα για τα οποία είχα φροντίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Συγκεκριμενα:

Ετοιμάζονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με την Πιερική Αναπτυξιακή, οι διαγωνιστικές διαδικασίες που αφορούν το έργο ασφαλτόστρωσης οδών εντός οικισμών της Δ.Ε. Δίου, προϋπολογισμού 600.000 € χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2014 – 2020, του Leader.

Το αίτημα ένταξης με την μελέτη είχε υποβληθεί στις 10 Οκτωβρίου 2018. Περιλαμβάνονται: η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα των κεντρικών οδικών αξόνων στους οικισμούς Νέας Εφέσου, Αγίου Σπυρίδωνα και Βροντούς, του δρόμου του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής στον οικισμό Κονταριότισσας, και οδών εντός των οικισμών Καρίτσας και Δίου, δεδομένου ότι οι κεντρικοί άξονες ανήκουν στην Περιφέρεια.

Επιπλέον στην προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης, εντάχθηκαν στο Leader και είναι σχεδόν έτοιμα προς δημοπράτηση τα δύο έργα, που οι προτάσεις ένταξης με τις μελέτες είχαν υποβληθεί από το Δήμο μας στην Πιερική Αναπτυξιακή στις 9 Οκτωβρίου 2018, με τίτλους:

1. «Έργο οδοποιίας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις μεταποίησης δευτερογενούς τομέα στην ΤΚ. Ν. Εφέσου», προϋπολογισμού 153.000 €.

2. «Έργο οδοποιίας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις μεταποίησης δευτερογενούς τομέα στην Δ.Κ Καρίτσας», προϋπολογισμού 72.000 €.

Τέλος, όσον αφορά τις αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο από τις πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017, στη Δ.Ε. Δίου, που αφορά ασφαλτοστρώσεις και συνοδές υποδομές, η πρόταση μαζί με την μελέτη που είχαν υποβληθεί για χρηματοδότηση τον Απρίλιο του 2018 στο Υπουργείο Υποδομών, εγκρίθηκε προσφάτως, και μάλιστα με προσθήκες στη μελέτη, με την παροχή 510.000 €. Αφορά τον παράπλευρο δρόμο του ρέματος «Ουρλιάς», τον δρόμο της Αγίας Κυριακής (μέχρι Ποτόκι) στον οικισμό της Καρίτσας, κόμβους και δρόμους μέσα στους οικισμούς της Βροντούς και του Αγίου Σπυρίδωνα, τον τσιμενταύλακα στο νέο αγροτικό δρόμο στη θέση Μακρή Αγίου Σπυρίδωνα κλπ.

Η σφραγίδα της «Ολύμπιας Συμμαχίας», βρίσκεται πάντα κάτω από τις μελέτες και τα έργα, μικρά και μεγάλα, δηλώνοντας «παρών», παίζοντας στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη του Τόπου μας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα