ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγκυρα: “Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο”

Άγκυρα: "Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο"

Μηνύματα για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Κυπριακό έστειλε η Άγκυρα μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «İhlas» η Τουρκία υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«(Στην σημερινή συνεδρίαση) τονίστηκε η σταθερή δέσμευση μας για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην Ανατολική Μεσόγειο που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο», επισημαίνεται στο ανακοινωθέν του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στο γραπτό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά στο Κυπριακό και επισημαίνονται τα εξής: «(Στο σημερινό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας) υπογραμμίστηκε ότι δεν θα επιτραπούν με κανένα τρόπο ενέργειες χωρών και παραγόντων που αγνοούν την ύπαρξη και τα δικαιώματα της τουρκικής κοινότητας στην Κύπρο και βλάπτουν το κλίμα ειρήνης και σταθερότητας στο νησί».

Το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας επίσης, υπογράμμισε ότι η Τουρκία βρίσκεται στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στην διένεξη με την Αρμενία. Η Άγκυρα καλεί την Αρμενία να επιστρέψει τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν που ελέγχει.

Η σημερινή συνεδρίαση του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας ξεκίνησε σήμερα στις 15.00 στην Άγκυρα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 18.00. 

Προς το τέλος της κρίσιμης σύσκεψης έγινε γνωστή η άφιξη στην Αττάλεια σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, τα οποία θα συνοδεύσουν το ερευνητικό σκάφος «Oruç Reis», στις νέες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας