ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρίστογλου σε Αιγίνιο και Λιτόχωρο

Ο Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (3η Υ.ΠΕ.) κ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου επισκέφθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 τους Δήμους Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού σε Λιτόχωρο και Αιγίνιο αντίστοιχα.

Ο κύριος Χρίστολου συναντήθηκε με τους δημάρχους Δίου – Ολύμπου κ. Γερολιόλιο και κ. Μανώλα. Ακολουθούν τα Δελτία Τύπου που απέστειλαν οι δήμοι:

Δήμος Δίου – Ολύμπου:

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ 3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ»

Ο Χρίστογλου σε Αιγίνιο και Λιτόχωρο

Τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ της Περιφέρειας Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνο Χρίστογλου και την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, κ. Ζοσεφίνα Μπαρμπέρα, υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την καλύτερη δυνατή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες-τουρίστες ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Συμφωνήθηκε η κάλυψη των ιατρείων της παραλιακής ζώνης, στη διάρκεια του καλοκαιριού, με εφημεριακό κέντρο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες στον Πλαταμώνα. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να ελέγχονται και να επαναξιολογούνται οι ανάγκες των ιατρείων και να γίνονται διορθωτικές κινήσεις εάν κρίνεται αναγκαίο.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, κύριο μέλημα του Δήμου Δίου-Ολύμπου είναι η παροχή όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και προστασίας των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου, και αυτό επιτυγχάνεται μεταξύ των άλλων με την συνεργασία, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε από την συνάντηση, με την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας, το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και τα κατά τόπους ιατρεία των κοινοτήτων του Δήμου.

Δήμος Πύδνας – Κολινδρού:

Ο Χρίστογλου σε Αιγίνιο και Λιτόχωρο

Την Τρίτη 23-6-2020, ο Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (3η Υ.ΠΕ.) κ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια υπεύθυνη συντονισμού επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Αιγινίου κ. Χρυσούλα Λυκίδου, επισκεύθηκαν τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιο Μανώλα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για τη βελτίωση της υγειονομικής περιθάλψεως των δημοτών, με ιδιαιτέρα έμφαση στη βελτίωση των παρεχομένων κατά τη θερινή περίοδο υγειονομικών υπηρεσιών στους παραθαλάσσιους οικισμούς του δήμου, οι οποίοι σναμένεται να δεχθούν το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Από τον Δήμαρχο τονίσθηκε η φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού του ΚΥ Αιγινίου για την κατά το δυνατόν καλύτερη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε τόσο η μείωση του αριθμού του προσωπικού του ΚΥ κατά τα προηγούμενα χρόνια, όσο και η έλλειψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων.

Ο Υποδιοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. τόνισε τη σημασία της παροχής βελτιωμένων υγειονομικών υπηρεσιών στους κατοίκους της υπαίθρου και επεσήμανε την προσπάθεια που καταβάλλει η Υπηρεσία του στον τομέα αυτό και στο πλαίσιο του γενικότερου προγραμματισμού του Υπουργείου Υγείας. Υποσχέθηκε ότι, εντός των αρμοδιοτήτων του, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια τόσο για τη συμπλήρωση των ελλείψεων του ΚΥ Αιγινίου, όσο και για τη βελτίωση των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών στις έδρες και στα εξυπηρετούμενα ιατρεία του δήμου.

logo podas