ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιτόχωρο | Για απιστία τα συμβούλια της ΔΕΑΔΟ

Λιτόχωρο | Για απιστία τα συμβούλια της ΔΕΑΔΟ

Στον ανακριτή σήμερα τα συμβούλια της ΔΕΑΔΟ του δήμου Δίου-Ολύμπου για να απολογηθούν για απιστία.

Το olympusmera.gr, από σήμερα το πρωί, βρίσκεται στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις που αφορούν τις απολογίες των παλιών διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΑΔΟ του δήμου Δίου-Ολύμπου.

Οι αυτοδιοικητικοί καλούνται για να τους απαγγελθούν κατηγορίες και να απολογηθούν για απιστία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της ΔΕΑΔO (άρθρα 390 παρ. 2-1, όπως ισχύει μετά την αντικατάσταση με το νόμο 4619/2019, ΚΠ και 255 παρ. 4 και 266 του Ν. 3463/2006).

Ο ανακριτής εγκλημάτων διαφθοράς Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Βρεττάς τους καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα 270 και 271 του ΚΠΔ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατηγορία αναφέρεται σε αναθέσεις έργων χωρίς δημοπρασία και σε παράνομες προσλήψεις σε δημοτική επιχείρηση.

Ήδη προσήλθαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι οι οποίοι ζήτησαν αναβολή.

Οι δε δικηγόροι τους Αλέξανδρος Βυτανιώτης και Ηλιάνα Παπανικολάου-Βυτανιώνη μας δήλωσαν: “Ζητήσαμε αντίγραφο της δικογραφίας προκυμμένου να τη μελετήσουμε και να καταθέσουμε υπόμνημα. Η πρώτη μας εκτίμηση είναι ότι ο νομικός χαρακτηρισμός των πράξεων είναι εσφαλμένος γιατί ο συγκεκριμένος οργανισμός του δήμου Δίου-Ολύμπου δεν ήταν κατά την περίοδο εκείνη γραμμένος στο σχετικό μητρώο και ότι η επιχείρηση ήταν εμπορική”.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας