ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΛ Κονταριώτισσας | Τέλος αγωνίας για τους 77 υποψήφιους των πανελλαδικών

Τέλος καλό όλα καλά για τους 77 υποψήφιους μαθητές του Γενικού Λυκείου Κονταριώτισσας οι οποίοι θα ήταν υποχρεωμένοι, από ένα λάθος εκ παραδρομής, να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις όχι στο σχολείο τους αλλά σε άλλα σχολεία της Πιερίας.

ΓΕΛ Κονταριώτισσας | Τέλος αγωνίας για τους 77 υποψήφιους των πανελλαδικών

Το γεγονός ότι, εκ παραδρομής, δεν συμπεριλήφθηκε το Γενικό Λύκειο της Κονταριώτισσας στην πρόταση που κατέθεσε φέτος η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στο Υπουργείο Παιδείας, δημιούργησε αναστάτωση σε γονείς και μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, που θα ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν ένα μίνι “ταξίδι” μέχρι την Κατερίνη, προκειμένου να συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Το θέμα όχι μόνο δεν αφέθηκε στην τύχη του, αλλά με συντονισμένες ενέργειες τόσο του δημάρχου Δίου- Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου, ο οποίος έφτασε μέχρι το πολιτικό γραφείο της κ. Κεραμέως, όσο και των βουλευτών Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας-και ειδικά του κ. Μπαραλιάκου ο οποίος συναντήθηκε για το θέμα με την Υπουργό Παιδείας, καταδείχθηκε η ανάγκη να τροποιηθεί η αρχική απόφαση του Υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το Λύκειο της Κονταριώτισσας συμπεριλαμβάνεται στα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων της Πιερίας αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια οι υποψήφιοι του συγκεκριμένου σχολείου έδιναν εξετάσεις σε σχολεία της Κατερίνης.

Στο να τροποποιηθεί η αρχική απόφαση, συνέτεινε το γεγονός του μεγάλου αριθμού των φετινών υποψηφίων (77) καθώς και η ανάγκη να αποφευχθεί μεγαλύτερος αριθμός μαθητών σε λιγότερα εξεταστικά κέντρα, λόγω των ειδικών συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού..

Πράγματι η ανταπόκριση του Υπουργείου ήταν άμεση με την Υπουργό Παιδείας να διαβεβαιώνει τον κ. Μπαραλιάκο , στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, ότι θα μεριμνήσει για το θέμα, όπερ και εγένετο.

Σε δηλώσεις του στο OlympusMera ο κ. Μπαραλιάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της Υπουργού: ” Θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στην κ. Κεραμέως η οποία αντιλήφθηκε αμέσως το πρόβλημα που της έθεσα στη συνάντησή μας. Εκτός από την απίστευτη ταλαιπωρία που θα υφίσταντο τα παιδιά πάνω στην αγωνία τους, θα δημιουργούνταν και πρακτικό ζήτημα χώρου. Τέλος καλό, όλα καλά όμως καθώς αποκατάσταθηκε ένα, εκ παραδρομής, λάθος”.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος ο οποίος από την πρώτη στιγμή ευαισθητοποιήθηκε γνωρίζοντας – και ως εκπαιδευτικός προφανώς- ότι θα ήταν άστοχο να μείνει εκτός ένα σχολείο που ειδικά φέτος έχει μεγάλη δυναμικότητα σε υποψηφίους.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας