ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Κουκοδήμου σε Αναστασιάδη μέσω… Περιφέρειας για την περιβαλλοντική επιβάρυνση του Πέλεκα

Ερώτηση για το θέμα της καθαρότητας της θάλασσας αλλά και για τη λειτουργία του βιολογικού σταθμού έθεσε στην πρώτη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη με την ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αναστασιάδης. Όπως τόνισε έχει γίνει δέκτης παραπόνων και καταγγελιών από δημότες για την κατάσταση σε διάφορά σημεία της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής ενώ έθεσε υπόψη της δημοτικής αρχής πρόσφατες φωτογραφίες από όγκους απορριμάτων στις παραλιακές αυτές περιοχές του δήμου Κατερίνης.

Απάντηση Κουκοδήμου  σε Αναστασιάδη μέσω... Περιφέρειας για την περιβαλλοντική επιβάρυνση του Πέλεκα
Απάντηση Κουκοδήμου  σε Αναστασιάδη μέσω... Περιφέρειας για την περιβαλλοντική επιβάρυνση του Πέλεκα

Το βίντεο από την τηλεδιάσκεψη όπως αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Αναστασιάδη στο Facebook.

Απάντηση Κουκοδήμου  σε Αναστασιάδη μέσω... Περιφέρειας για την περιβαλλοντική επιβάρυνση του Πέλεκα
Οι φωτογραφίες που παρουσίασε ο Θ. Αναστασιάδης
Απάντηση Κουκοδήμου  σε Αναστασιάδη μέσω... Περιφέρειας για την περιβαλλοντική επιβάρυνση του Πέλεκα

Η απάντηση του δημάρχου Κατερίνης για την κατάσταση του βιολογικού και τη ρύπανση του Πέλεκα και της θάλασσας

Ο δήμαρχος Κατερίνης επανέλαβε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ότι δεν θέλει να αφήσει αιχμές ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι ο μεν βιολογικός σταθμός λειτουργεί καλύτερα από ποτέ, η δε περιβαλλοντική επιβάρυνση του Πέλεκα είναι θέμα Περιφέρειας.

“Προκαλώ όποιον θέλει να πάει να πάρει δείγματα από τον βιολογικό” ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Θωμά Αναστασιάδη.

Τι ακριβώς απάντησε ο κ. Κουκοδήμος

Κώστας Κουκοδήμος: “Το νερό που βγαίνει στην απόληξη είναι καθαρό (σ.σ στον βιολογικό). Για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Δε θέλω να αφήσω αιχμές για προηγούμενες διοικήσεις αλλά πραγματικά δουλεύουν τρεις αεριστήρες ενώ δούλευαν δύο. Παραγγείλαμε και τον τέταρτο και είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι.

Είναι γνωστό ότι η θάλασσά μας ρυπαίνεται από αυτά που πέφτουν στον Πέλεκα. Από τα ρέματα που είναι γύρω από τον Πέλεκα. Έχουμε κάνει έγγραφο στην Περιφέρεια, στις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Το έγγραφο απαντήθηκε ότι από το δείγμα που πήραν δεν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει θέμα εκεί. Βέβαια και μόνο να περάσει κανείς από την περιοχή και μυρίσει- ο Θωμάς (σ.σ Αναστασιάδης) είναι εκεί κοντά και το ξέρει- σου έρχεται αναγούλα.

Μέσα σε αυτά τα οποία σκεφτήκαμε, που σκέφτηκε ο Γιώργος ο Νταντάμης που είναι προς τιμή του, είναι να μαζευτούμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, όλων των παρατάξεων, να πάμε εκεί, να καλέσουμε και τον εισαγγελέα, να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοι είναι αυτοί που ρυπαίνουν. Αλλά να πάμε όλοι μαζί και οι 41. Για να διαπιστώσει και ο κόσμος ότι δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα.

Το πρόβλημα έρχεται από αλλού. Έρχεται από την Τάφρο 66 η οποία βρίσκεται στα ποτάμια μας, πάνω εδώ, Αξιό, Αλιάκμονα, και βέβαια από τον Πέλεκα στον οποίο ρίχνουν μέσα ό,τι βρουν, όποιος βρει, ό, τι βρει, ό, τι ώρα θέλει. Το οποίο είναι λάθος.

Δεν είναι δικιά μας αρμοδιότητα. Να το ξέρει και ο κόσμος. Εσείς το ξέρετε βέβαια όλοι. Είναι θέμα της Περιφέρειας. Δεν αφήνω αιχμές σε καμία περίπτωση, για κανέναν. Να πάμε να το δούμε το θέμα, να το λύσουμε επί τόπου, για να δούμε τι μπορεί να γίνει.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα