ΠΟΛΙΤΙΚΗ MEDIA

Ημέρα της Ευρώπης | Διαδικτυακή εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και ο Πρόεδρός της, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με θέμα: «Ο σημαντικός ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων για την Ανάκαμψη της Ευρώπης»

Ημέρα της Ευρώπης | Διαδικτυακή εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2020, από τις 11.00’ το πρωί έως τις 14.00’. Ανήμερα του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης. Την εκδήλωση θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά, σε πραγματικό χρόνο, πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη.

Μέσω διαδικτυακών συνδέσεων, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν Ευρωπαίοι Πολιτικοί και Αξιωματούχοι, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από τα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το μήνυμά τους με βίντεο θα στείλουν τόσο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής UrsulavonderLeyen, όσο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου DavidSassoli. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Επίτροπος Δημοκρατίας και Δημογραφικού DubravkaSuica, η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων ElisaFerreira και οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου OthmarKaras και KláraDobrev.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρέμβουν Ευρωβουλευτές καθώς και ΠεριφερειάρχεςΔήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, από τα Κράτη – Μέλη της ΕΕ, μεταφέροντας τις εμπειρίες τους από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και τις προτάσεις τους για το ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων στην ανάκαμψη της Ευρώπης. Τέλος, παρέμβαση στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν και μέλη της CohesionAlliance(Συμμαχία Συνοχής), στην οποία συνεργάζονται οι Περιφέρειες και οι Πόλεις της ΕΕ, με στόχο την ενίσχυση των ευρωπαϊκών πολιτικών συνοχής.

«Στόχος μας, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, είναι να συζητήσουμε με κορυφαίους Ευρωπαίους Αξιωματούχους, Επιτρόπους, Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες και Δημάρχους από όλα τα Κράτη – Μέλη για τα νέα δεδομένα και τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού. Πρόθεσή μας είναι να διατυπώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021 – 2027, αλλά και να προτείνουμε τρόπους για την ταχύτερη ανάκαμψη της Ευρώπης. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έδωσαν επιτυχημένα τη μάχη από την πρώτη γραμμή απέναντι στην πανδημία και τώρα αναλαμβάνουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της Ευρώπης να ανακάμψει το ταχύτερο δυνατό και με τις λιγότερες επιπτώσεις για την οικονομία και τους πολίτες. Προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε τις πολιτικές συνοχής, ώστε οι πολιτικές της ΕΕ να ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στις πραγματικές ανάγκες, φέρνοντας την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η Εκδήλωση περιλαμβάνει Τρεις Θεματικές Ενότητες και Συζητήσεις:

Πρώτη Ενότητα:

Αναρρώνοντας από τον Κορονοϊό, το μέλλον της πολιτικής συνοχής της ΕΕ και η νέα πρόταση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021 – 2027 (11.00 – 12.00).

Δεύτερη Ενότητα:

Οι Περιφέρειες και οι Πόλεις εργάζονται για μια ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη (12.00 – 13.00).

Τρίτη Ενότητα

Η Δημοκρατία στην ΕΕ και το Μέλλον της Ευρώπης (13.00– 14.00).

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά αύριο από τις 11.00’ ως τις 14.00’, από τους παρακάτω συνδέσμους:

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα