ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης | Απο 27 Φεβρουαρίου ο Δήμος διοικείται δια περιφοράς…

Σε φιάσκο οδηγήθηκε για μία ακόμη φορά η προσπάθεια συνεδριάσης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης μέσω τηλεδιάσκεψης. Η προγραμματισμένη για χθες, Πέμπτη 27 Απριλίου 2020, συνεδρίαση έγινε και πάλι δια περιφοράς, (όταν σε δεκάδες δήμους της χώρας γίνονται εδώ και καιρό τηλεδιασκέψεις), όπου οι επικεφαλής των παρατάξεων απλώς κοινοποίησαν την θετική ή αρνητική τους ψήφο χωρίς της δυνατότητα τοποθετήσεων και ερωτήσεων από το σύνολο του σώματος.

Το θέμα δεν άφησε ασχολίαστο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πολίτες σε Δράση” Θωμάς Αναστασιάδης ο οποίος λίγα λέπτα μετά την ενημέρωσή του για την ματαίωση της τηλεσυνεδρίασης “για τεχνικούς λόγους”, το έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Αναστασιάδης | Απο 27 Φεβρουαρίου ο Δήμος διοικείται δια περιφοράς...

Συγκεκριμένα έγραψε:

Η τηλεδιάσκεψη για τον Δήμο Κατερίνης είναι σαν να ζητάμε να συνδεθούμε με κανέναν πυρηνικό αντιδραστήρα. Η αναγγελθείσα σημερινή τηλεδιάσκεψη αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους. 
Απο 27 Φεβρουαρίου ο Δήμος διοικείται δια περιφοράς…

Αναστασιάδης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
‘’ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ’’

Η ανάρτηση του Θωμά Αναστασιάδη:

Και ξαφνικά εμφανίστηκε το… υπόλοιπο των 10 εκατομμυρίων στα ταμεία του Δήμου!

Αποκαλυπτική είναι, την ίδια στιγμή, η τριμηνιαία έκθεση με τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού όπου… εμφανίστηκαν 10,7 εκατομμύρια, δηλαδή το χρηματικό υπόλοιπο που άφησε στα ταμεία του δήμου Κατερίνης η προηγούμενη διοίκηση. Πρόκειται για το ποσό το οποίο, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, έχει επανειλημμένως αμφισβητήσει η νέα διοίκηση Κουκοδήμου-Νταντάμη, κάνοντας λόγο για “χρεωμένο δήμο” που είχε ανάγκη δανείου για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού.

Ο κ. Αναστασιάδης έθεσε στη διάθεση του OlympysMera το σχετικό πίνακα που συμπεριλαμβάνεται στον εισηγητικό φάκελο μέσα στο e-meeting, όπου το ακριβές ποσό που αναγράφεται είναι 10.738.493,95.

“Θυμάμαι την έντονη συζήτηση στα πρώτα δημοτικά συμβούλια ότι η νέα , τότε, διοίκηση έλεγε ότι παρέλαβε άδεια ταμεία. Η μια πλευρά έλεγε ότι υπήρχαν λεφτά και η άλλη ότι δεν υπήρχαν. Τελικά, χρειάστηκαν να περάσουν 8 μήνες και μόλις εχθές παραλάβαμε τους πίνακες εσόδων και προϋπολογισμού του πρώτου τριμήνου 2020 όπου διαβάζουμε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν 10.738.493,95€ με 31/12 χρηματικό υπόλοιπο”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θωμάς Ανασταδιάδης.

Αύξηση της μισθοδοσίας σε έναν… “χρεωμένο” δήμο;

Ο κ. Αναστασιάδης δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2020 υπάρχει αύξηση στη μισθοδοσία όταν μάλιστα, όπως επισημαίνει και σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η νέα διοίκηση, ο δήμος είναι κατεστραμμένος και έπρεπε να ληφθεί δυσβάσταχτο δάνειο για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις.

“Παρατηρώ με έκπληξη ότι σε έναν οικονομικά κατεστραμμένο Δήμο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διοίκησης, σε έναν Δήμο που χρειάστηκε να παρθεί δάνειο πλέον των 5.000.000€, που χρειάστηκε να ανεβάσουν τα δημοτικά τέλη, να υπάρχει αύξηση της μισθοδοσίας κατά περίπου 100.000€ όπως προκύπτει από τον συγκριτικό πίνακα του πρώτου τριμήνου του 2020 με το τελευταίο τρίμηνο του 2019” υπογραμμίζει ο κ. Αναστασιάδης*.

* Τη Δευτέρα στις 9:15 το πρωί ο Θωμάς Αναστασιάδης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 και στην εκπομπή Πρωινό με την Ελίνα Διαμαντοπούλου, όπου θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα όσα απασχόλησαν τις, δια περιφοράς, συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στην περίοδο της καραντίνας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα