ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

55 νέα κρούσματα, 2.463 συνολικά, 52 διασωληνωμένοι, 125 νεκροί

“Συνεχίζουμε την επαγρύπνηση. Η κατάσταση παραμένει καλή αλλά δεν διακινδυνεύουμε αυτά που κερδίσαμε”, υπογράμμισε ο καθητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Οπως έγινε γνωστό οι νεκροί στην Ελλάδα από τον φονικό ιό είναι 125, ενώ έχουμε 55 νέα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην χώρα μας είναι 2.463, ενώ 55 συμπολίτες μας βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε 55 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με τα περισσότερα να αφορούν υγειονομικές δομές, όπως είπε. Συνολικά, καταγράφονται 2.463 κρούσματα, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 574 κρούσματα σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.131 με ήδη γνωστό κρούσμα κορωνοϊού.

Επιπλέον, 52 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, με το 85% αυτών να έχει υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Παράλληλα, 57 ασθενείς εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Νίκος Χαρδαλιάς | Επιστροφή σταδιακά στη μερική κανονικότητα

Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας. Τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για μία ακόμη εβδομάδα μέχρι και τις 4 Μαΐου. Βδομάδα με τη βδομάδα θα αξιολογούμε την κατάσταση και θα αποφασίζουμε είτε την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, είτε, αν χρειάζεται, το γυρισμό σε αυστηρότερα μέτρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας