ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕΔΕ | Και οι δήμαρχοι να προσφέρουν το 50% του μισθού τους-Συντάχθηκε ήδη ο Γερολιόλιος

Πρόταση να καταθέσουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας το 50% των αποδοχών τους, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του Covid-19, κατάθεσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σε ανακοίνωσή του, τονίζει, ότι αυτήν την πρόταση του θα θέσει στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, που θα συνεδριάσει μεθαύριο, Τετάρτη. «Η κίνηση μας, τονίζει, είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος. Όμως αυτή που είναι ουσιαστική, είναι η δέσμευσή μας πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος».

Ήδη, δήμαρχοι απ’όλοι τη χώρα ανακοινώνουν την παραχώρηση του 50% της αμοιβής τους . Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοίνωσε την απόφαση του να προσφέρει το 50% του μισθού του στη μάχη κατά του κορονοϊού. Είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω»

Ο Βαγγέλης Γερολιόλιος συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους τρεις δημάρχους της Πιερίας μόνο ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταθέσει το 50% του μισθού του, συντασσόμενος από την πρώτη στιγμή με την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, κάτι το οποίο είχε κάνει γνωστό με ανάρτησή του στο Facebook πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας