ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εργασίες καθαριότητας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης ενόψει του Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου

Εργασίες καθαριότητας και συντήρησης των εγκαταστάσεων του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης, εν όψει και της φιλοξενίας του Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου*, στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου είναι σε εξέλιξη από τον Δήμο Κατερίνης. 

Το Δελτίο Τύπου του δήμου Κατερίνης κάνει λόγο για “εγκατάλειψη του χώρου επί σειρά ετών” αλλά και για ριζική αναδιαμόρφωση του “ΕΚΑΒΗ ΠΑΛΛΑΣ”.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Η αρχή έγινε από τον ισόγειο χώρο, όπου κατά το παρελθόν στεγάστηκε το «ΕΚΑΒΗ ΠΑΛΛΑΣ». Ήδη  τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας, καθώς και της υπηρεσίας καθαριότητας, υπό την επίβλεψη των αρμοδίων αντιδημάρχων, Γιάννη Συμεωνίδη και Γιώργου Κυριακίδη αντίστοιχα, έπιασαν δουλειά, με έμφαση στον καθαρισμό, τον έλεγχο και την αποθήκευση υλικού, μηχανημάτων κ.α. εξοπλισμού. 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου, εντόπισαν δεκάδες μικρές ή και μεγαλύτερες κακοτεχνίες στο χώρο,  ο οποίος επί σειρά ετών γνώρισε την εγκατάλειψη. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησαν και συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης και ριζικής αναδιαμόρφωσής του. Τοίχοι από γυψοσανίδες έτοιμοι να καταρρεύσουν, επικίνδυνες ψευδοροφές, ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας και πυρασφάλειας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, βρέθηκαν πεταγμένα (ακόμη και στις τουαλέτες οι οποίες καθαρίστηκαν) υψηλού κόστους ιατρικά μηχανήματα (;), δεκάδες κλειστά κουτιά με μηχανήματα για παιχνίδια (π.χ. καπνούς κ.α.),  καθώς και εκατοντάδες με τα αντίστοιχα υγρά. Μια χαώδης αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού, μηχανημάτων εικόνας και ήχου, με πεταμένα υλικά.

*Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κατερίνης και του προέδρου του Δ.Σ., δημοτικού συμβούλου – προέδρου της ΔΗΔΕΔΗΚ Σταύρου Χριστοφορίδη, με την συμμετοχή 400 και πλέον συνέδρων από όλη τη χώρα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα