ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκούφα | Η κυβέρνηση της ΝΔ για μία ακόμη φορά αγνοεί τους αγρότες μας

“Ζητάμε να στηριχθούν άμεσα οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας, γιατί αν σταματήσει η πρωτογενής παραγωγή, θα πάψουμε να υπάρχουμε ως χώρα” αναφέρει στην τοποθέτησή της η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ  Σκούφα υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για την στήριξη των αγροτών που πλήττονται από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Σκούφα:

Μετά την παντελή απουσία των αγροτών μας από τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, την έλλειψη πρόβλεψης ή βοήθειας για την επόμενη μέρα, η κυβέρνηση τους εξαιρεί και από την έκπτωση του 25% για την έγκαιρη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με την τελευταία ΠΝΠ.

Οι αγρότες του νομού μας δεν γνωρίζουν τι και αν θα πάρουν προκαταβολές για τις καπνοκαλλιέργειες, δεν ξέρουν αν θα βρουν το κατάλληλο εργατικό προσωπικό, το αν και πότε θα καλλιεργήσουν.

Οι συνεταιρισμοί τους αφήνονται αβοήθητοι και χωρίς καμία πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης, λογαριασμοί αγροτών κατάσχονται για οφειλές άρδευσης, χωρίς να έχουν  δυνατότητες ρύθμισης.

Η κυβέρνηση όμως, επιλέγει να στηρίξει βιομηχανίες γαλακτοκομικών και τροφίμων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πληρώσουν αργότερα, σε αυτούς όμως που παράγουν, δεν δίνει απολύτως τίποτα.

Με συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, αλλά και στη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, ζητάμε να στηριχθούν άμεσα οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας, γιατί αν σταματήσει η πρωτογενής παραγωγή, θα πάψουμε να υπάρχουμε ως χώρα. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας