ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: 32 νεκροί – 95 νέα κρούσματα στη χώρα – 1.061 συνολικά

69 είναι διασωληνωμένοι

Στους 32 έφτασαν οι νεκροί από το νέο κορωνοϊό στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα του Σαββάτου. Εξ αυτών, οι 25 είναι άνδρες και επτά είναι γυναίκες.

Τα συνολικά κρούσματα (επιβεβαιωμένα) έφτασαν στα 1.061, καθώς ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε άλλα 95 μέσα σε 24 ώρες, από την Παρασκευή.

69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι θα ανακοινωθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

Ισχύει η καρδιοτοξικότητα του ιού.

Δε φαίνεται ότι οι έγκυες έχουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Όσον αφορά την εκτίμηση για τη διασπορά στην κοινότητα , οι μαθηματικές εκτιμήσεις έχουν αβεβαιότητα, ανέφερε ο καθηγητής. Με βάση τους διασωληνωμένους είμαστε στο καλό σενάριο. Η διασπορά φυσικά και υπάρχει. Υπάρχει ετερογένεια στον διαγνωστικό έλεγχο οπότε το εύρος της διασποράς θα το δούμε αργότερα με τον έλεγχο των αντισωμάτων.

Με τα δεδομένα διεθνών οργανισμών μετά τη 10η μέρα είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσει κάποιος τον ιό. Μπορεί η έξοδος να γίνει και πιο νωρίς από το νοσοκομείο αρκεί να ακολουθεί τους κανόνες περί ατομικής υγιεινής.

Χαρδαλιάς: Ιατρικές συνταγές στο κινητό τους έχουν από σήμερα οι πολίτες. Η διαδικασία είναι προαιρετική.

Από αύριο 29 Μαρτίου έως 15 Απριλίου διακόπτονται οι πτήσεις από και προς Ολλανδία.

Δεν είναι δυνατή η επιστροφή Ελλήνων από το εξωτερικό για λόγους δημόσιας υγείας.

Όσοι έχουν σοβαρούς λόγους υγείας, όσοι δεν έχουν που να μείνουν και όσοι έχουν εγκλωβιστεί από πτήσεις τράνζιτ θα μπορέουν να επαναπατρισοτύν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Θέλουμε τις λαϊκές αγορές ανοικτές. Ωστόσο σήμερα η κατάσταση δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, όλα τα ενδεχόμενα είναι “πάνω στο τραπέζι”.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα