ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερολιόλιος | Αναβαπτιζόμαστε για τις μάχες του παρόντος

Το μήνυμα του δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τιµούµε την επέτειο της Επανάστασης του 1821, του μεγαλύτερου ιστορικού γεγονότος  της νεότερης ιστορίας μας, που οδήγησε το υπόδουλο έθνος  μας στην ανεξαρτησία και την κρατική συγκρότηση.

Μαζί µε την εθνική µας επέτειο γιορτάζουµε και τον Ευαγγελισµό της Θεοτόκου, που συµβολικά ταυτίστηκε µε την επανάσταση του λαού, για να υποδηλώσει ότι το ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξοµοιώνεται µε τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.

Φέτος η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας συμπίπτει με την ιδιαίτερα δύσκολη εθνική και διεθνή συγκυρία. Η χώρα μας υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ταυτόχρονα βρίσκεται σε «πόλεμο ζωής  με έναν αόρατο και ύπουλο  εχθρό». Ο πατριωτισμός μας σήμερα, ανάγκη είναι να εκφραστεί, όχι μόνο με τη  φιλοπατρία, αλλά και με  την εθνική ομοψυχία, την κοινωνική συνοχή, τη συνέπεια σε αρχές και θεσμούς, τη σύνεση και την ευθύνη – συλλογική και ατομική. Αναβαπτιζόμαστε λοιπόν, στο μεγαλείο της ψυχής των επαναστατημένων Ελλήνων του παρελθόντος,  για να αντλήσουμε θάρρος και   δύναμη για τις μάχες του παρόντος.  

Χρόνια πολλά.

Βαγγέλης Γερολιόλιος

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα