ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Π. Καζά με Συμβούλια Κοινοτήτων στον Κολινδρό

Συνάντηση με μέλη των Συμβουλίων Κοινοτήτων της Δ.Ε. Κολινδρού, είχε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας», Παναγιώτης Καζάς.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Καζάς είπε: «Στο πλαίσιο των θεσμικών μας αρμοδιοτήτων αποφασίσαμε ως δημοτική παράταξη να έχουμε μία επαφή με όλα τα Συμβούλια Κοινοτήτων του Δήμου μας, προκειμένου να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι, για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα χωριά και να κάνουμε μία γενικότερη συζήτηση για την πορεία του Δήμου. Θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι εμείς δεν έχουμε εκτελεστική εξουσία. Αυτό που μπορούμε ωστόσο να κάνουμε είναι να θέτουμε θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να απαιτούμε απαντήσεις».  

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο κ. Θωμά Σολοποτιά, σχετικά με τις αποφάσεις που έχει ψηφίσει το Συμβούλιο Κοινότητας Κολινδρού και ταυτόχρονα εκφράσθηκε η δυσαρέσκειά τους για τη μέχρι τώρα συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Όπως είπε ο κ. Σολοποτιάς: «Έχουμε καταθέσει στον Δήμο πολλές αποφάσεις και αιτήματα και κανένα από αυτά δεν έχει εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο» και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε πρόβλημα και με τους Αντιδημάρχους σε θέματα καθημερινότητας. Υπάρχει σοβαρή υστέρηση στην καθαριότητα».

Ο κ. Σολοποτιάς, μεταξύ άλλων στάθηκε στον Προϋπολογισμό του  2020, τον οποίο χαρακτήρισε «επιεικώς απαράδεκτο» καθώς δημιουργεί μεγάλη ανισότητα μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων.

Τέλος, έθεσε ξανά τον στόχο της πλειοψηφίας του Συμβουλίου Κοινότητας Κολινδρού, που είναι η επανίδρυση του πρώην Δήμου Κολινδρού και τόνισε πως γίνονται ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Καστανιάς, κ. Γιώργος Μακρής, εξέφρασε την ανησυχία του για την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δεδομένου και του μικρού αριθμού υδρονομέων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος για την Δημοτική Ενότητα Κολινδρού. «Στην Καστανιά έχουμε μόνο μία πομόνα για ύδρευση και άρδευση. Χρειαζόμαστε άμεσα μία ακόμη πομόνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά την ενημέρωση από τους Προέδρους, ο Παναγιώτης Καζάς, είπε: «Σε όλα όσα έχετε θέσει συμφωνούμε. Είναι θέματα που πρέπει να γίνουν. Για τον λόγο αυτό πήραμε και αυτή την πρωτοβουλία, ώστε να ενημερωθούμε και να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά σας».

Όσον αφορά στο θέμα της επανίδρυσης του Δήμου Κολινδρού ο κ. Καζάς δήλωσε: «Από τη στιγμή που υπάρχει μία τέτοια θέληση του 80% μια τοπικής κοινωνίας, δεν μπορεί να πει κανείς κάτι διαφορετικό. Όμως θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι θέμα Δήμου ή Δημοτικού Συμβουλίου, είναι θέμα Πολιτείας».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ξανθίππη Βασιλειάδου, Γιώργος Πολυχρονίδης, Γιώργος Μπιζάκης, τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Κολινδρού, o πρόεδρος της Καστανίας Γιώργος Μακρής και δημότες της Δημοτικής Ενότητας. Αντίστοιχες συναντήσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα με όλα τα Συμβούλια Κοινοτήτων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

Φωτογραφίες από τη συνάντηση:

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα