ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε “κλειστό κύκλο” η ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης η ορκωμοσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας θα γίνει σε «στενό οικογενειακό κύκλο» λόγω του φόβου μετάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η τελετή θα γίνει με δραστικά περιορισμένο αριθμό επισήμων. Συγκεκριμένα, από τους 1000 καλεσμένους, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να παρακολουθήσουν την τελετή, προσκλήσεις θα σταλούν μόνο σε 100. Παράλληλα, για πρώτη φορά την τελετή δεν θα παρακολουθήσει το σύνολο των βουλευτών αλλά αντιπροσωπεία από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα. «Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο να αποφεύγει τον συνωστισμό και η Βουλή να δίνει διαφορετική εικόνα». είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Τασουλας αν θα υπάρχουν χειραψίες στη Βουλή είπε: «ας περιοριστούμε σε επινεύσεις», ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα χαιρετήσει δια χειραψίας την κα Σακελλαροπούλου είπε μονολεκτικά «όχι».

Ως προς την τελετή αντί των 300 βουλευτών, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες θα εκπροσωπηθούν από ολιγομελείς αντιπροσωπείες με τον υπολογισμό της Βουλής να αναφέρεται σε ένα σύνολο 35 μόλις βουλευτών, δηλαδή τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, τους γραμματείς των Κ.Ο, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και το προεδρείο της Βουλής. Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και με τα κυβερνητικά έδρανα.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας