ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος | Ένταση, δακρυγόνα και ριπές

Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα και καπνογόνα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές Έβρου, ενώ ακόμη περισσότεροι μετανάστες συγκεντρώνονται στο σημείο, από σήμερα νωρίς το πρωί.

Τόσο οι φωτογραφίες όσο και το βίντεο που έρχονται από το σημείο δείχνουν πως η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να γίνεται αποπνικτική, καθώς η “πολιορκία” στο σημείο συνεχίζεται για ένατη συνεχόμενη ημέρα, με υπαιτιότητα των τουρκικών αρχών.

Η σημερινή ένταση έρχεται μετά από μια νύχτα συγκρούσεων στη συνοριακή γραμμή, καθώς τα μεσάνυχτα έγιναν επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορά της.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία συνεχίζουν να φρουρούν τα σύνορα και να σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ συλλαμβάνουν όσους τελικά βρίσκουν πέρασμα και εισέρχονται στη χώρα μας.

Συνολικά 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα απέτρεψαν οι ελληνικές αρχές στον Έβρο, από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 16 άτομα, οι περισσότεροι από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο, ενώ εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Την ίδια ώρα, από το πρωί του Σαββάτου, 29 Φεβρουαρίου, έως τις 6/2 ο αντίστοιχος απολογισμός είναι ο εξής: Έχουν συλληφθεί 268 άτομα, ενώ έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 38.480 περιπτώσεις.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα