ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτούμε καμία παράνομη εισόδο στην Ελλάδα

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιδρώντας στην απόφαση του Τούρκου προέδρου, να ανοίξει τα σύνορά της Τουρκίας, για 72 ώρες, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε πρόσφυγες και μετανάστες, να περάσουν προς τα Ευρωπαϊκά εδάφη, μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας.

“Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας”, έγραψε σε ένα τουίτ και συμπλήρωσε με δεύτερο: “Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση”.

Υπενθυμίζεται πως το σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη αποτροπή των παράνομων εισόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύεται το προσωπικό στα σύνορα για τη φύλαξή τους καθώς και οι θαλάσσιες περιπολίες στο Αιγαίο. Τα τελωνεία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κλείνουν όταν κριθεί επιτόπου ότι υπάρχει λόγος.

Mαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο στον Εβρο μετέβη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ετοιμάζεται να μεταβεί στη Μυτιλήνη, μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και είναι χώρα ασφαλής

Ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και είναι μια χώρα ασφαλής, έστειλε από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδος, όπου έχει συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός μεταναστών-προσφύγων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: “Επισκεπτόμαστε σήμερα τον Βόρειο Έβρο και όχι μόνο, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον κ. Φλώρο, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους, ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής. Πρέπει να σας πω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, εδώ στην περιοχή του Έβρου, έχουν κάνει μια πολύ σπουδαία εθνική δουλειά, σε ό,τι αφορά τη θωράκιση των συνόρων και μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, συνεργαζόμενες καθημερινά οι υπηρεσίες, παράγουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛΑΣ, που με τη δράση τους, τη δουλειά τους, καθημερινά καθιστούν τα σύνορά μας ασφαλή. Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει από την άλλη πλευρά των συνόρων. Το γεγονός δηλαδή, ότι δυστυχισμένοι άνθρωποι συσσωρεύονται στα σύνορά μας, εκβιαστικά, να μπούνε μέσα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Η απάντησή μας είναι ότι η χώρα δέχεται και καλοδέχεται όλους εκείνους που διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε πολίτες τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα γι’ αυτό δεν έχουν κανένα λόγο δυστυχισμένοι άνθρωποι να συσσωρεύονται στα σύνορά μας, στους τελωνειακούς σταθμούς, περιμένοντας να εισέλθουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

Θα είμαστε παρόντες, θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη φρούρηση των συνόρων μας. Δυνάμεις, από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, του Ελληνικού Στρατού, δυνάμεις από την Ελληνική Αστυνομία, απ’ όλη την Επικράτεια, ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες εδώ υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη η φύλαξή τους”.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας