ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περίπου 1.000 μετανάστες στις Καστανιές

Συναγερμός μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν

Τεταμένο το κλίμα στις Καστανιές του Έβρου, από τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία προσπάθεια να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε τα σύνορα και έδωσε ελευθέρας σε πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθήσουν να κατευθυνθούν στα ευρωπαϊκά εδάφη.

Ωστόσο, δυνάμεις της αστυνομίας, που ολοένα και περισσότερο ενισχύονται, απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αποτρέποντας την είσοδο σε ελληνικό έδαφος. 

Από σήμερα στις 11 το πρωί έχει κλείσει το τελωνειακό σημείο διέλευσης των Καστανεών στον Έβρο, με αποτέλεσμα πολλοί Τούρκοι και ξένοι επισκέπτες να μην μπορούν να εισέλθουν στην χώρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για Έλληνες οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν, όπως ανέφερε αρχικά ο ιστότοπος radioevros.gr.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 1.000 μετανάστες έχουν φτάσει στα Ελληνο-τουρκικά σύνορα και υπάρχει η ανησυχία ότι εντός της νύχτας θα προσπαθήσουν να περάσουν.

Οι άνδρες του Στρατού και της Αστυνομίας αναμένεται να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων σε σημεία-περάσματα, προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων. Η ένταση που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών δυνάμεων έχει κοπάσει. Περίπου 300 άνδρες του Στρατού Ξηράς μαζί με δυο λόχους των Ειδικών Δυνάμεων, έχουν ήδη λάβει φύλλο πορείας προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις επιτήρησης στην ελληνο-τουρκική μεθόριο, αλλά και να αυξήσουν την πληρότητα των μονάδων του στρατεύματος, τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά, εξαιτίας του φόβου πρόκλησης ακόμη και ενός θερμού επεισοδίου, σε μια πιθανή προσπάθεια της Τουρκίας να στρέψει το ενδιαφέρον της τουρκικής κοινής γνώμης από τα ανατολικά στα δυτικά σύνορα της. Ενδεικτική της κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο στράτευμα, είναι ότι μετακινούνται στελέχη των ΕΔ ακόμη και απο την 8η Μεραρχία που εδρεύει στα Γιάννενα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν έναν Αφγανό ο οποίος επιχείρησε να μπει παράνομα στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Capital.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας