MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Κατερίνης | Με στόχο τη δημιουργία μίας ξεχωριστής και ανεξάρτητης τουριστικής ταυτότητας

Το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δήμου Κατερίνης για το έτος 2020 παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7/2/ 20 στο πλαίσιο της συνεδρίασης της νεοσύστατης Επιτροπής Τουριστικής Προβολής υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Γιώργου Νταντάμη. 

Με προϋπολογισμό 100 χιλιάδες ευρώ και με στόχο το μπάτζετ για την προβολή του δήμου να ανέβει ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια, συζητήθηκαν οι προτεινόμενες δράσεις οι οποίες έχουν μάλιστα επιμεριστεί και κοστολογηθεί. 

Στόχος του δήμου Κατερίνης είναι, όσο είναι δυνατόν, να διαχωριστεί το τουριστικό του προϊόν από το ευρύτερο της Πιερίας και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μίας σύγχρονης πόλης με όμορφο αστικό τοπίο και ενός πολυδιάστατου δήμου με πλούσιο παραδοσιακό στοιχείο που στα διοικητικά και φυσικά του όρια ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει βουνό και θάλασσα 12 μήνες το χρόνο. 

Η στόχευση της επιτροπής είναι να δημιουργηθεί μία τουριστική ταυτότητα αποκλειστικά και μόνο για την Κατερίνη που θα ενδυναμώνει ένα συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν για την πόλη και τα χωριά του ευρύτερου δήμου, ξεφεύγοντας από τη γενική εικόνα της Olympus Riviera και της παρολύμπιας περιοχής.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος για το 2020 περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και την παραγωγή εντύπων, τη συμμετοχή του δήμου Κατερίνης σε συνέδρια και εκθέσεις σχετικές με τον τουρισμό (φέτος ο δήμος θα συμμετέχει σε δύο σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος) και τη χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών για την επικοινωνία του τουριστικού προϊόντος του Δήμου.

Οι προτεινόμενες δράσεις για το 2020 είναι:

1. Τουριστικό μάρκετινγκ και δράσεις προβολής και διαφήμισης με προϋπολογισμό 34.720 ευρώ από ίδια έσοδα και 69.475 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

2. Συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια τουρισμού εσωτερικού και εξωτερικού προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

3. Συμμετοχή του δήμου σε συνέδρια, δαπάνες φιλοξενίας και δημόσιες σχέσεις προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

4. Θρησκευτικός Τουρισμός προϋπολογισμού 6.200 ευρώ.

5. Πολιτιστικές Εκδηλώσεις προϋπολογισμού 9.480 ευρώ.

6. Κέντρα Δια Βίου Μάθησης δήμου Κατερίνης με χρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ).

Οι επιμέρους δράσεις αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενώ ήδη οι φορείς έχουν καταθέσει γραπτώς τις δικές τους προτάσεις.

Παρόντες στην αρχή της συνεδρίασης ήταν ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος καθώς και ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που, όπως είπε, βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν του δήμου Κατερίνης. Βασικό μέλημα και προτεραιότητα είναι η καθαρή θάλασσα, ανέφερε συγκεκριμένα, σημειώνοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαριότητα του παραλιακού μετώπου με ανάθεση σε δύο εταιρίες για τον καθαρισμό των παραλιών. Επιπλέον θα επισκευαστεί το δίχτυ μέσα στη θάλασσα το οποίο εμποδίζει μέδουσες και φύκια να βγαίνουν προς τα έξω.

“Χρειάζεται σύμπνοια, συλλογικότητα και συνεργασία. Τα λίγα βήματα που έχουμε κάνει εμείς στον θρησκευτικό τουρισμό έχουν γίνει ακριβώς με τη συνεργασια των τοπικών φορέων. Χαιρόμαστε για την πρωτοβουλία αυτή του δήμου και έχουμε καταθέσει τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας επί του κειμένου το οποίο κατά την άποψή μας είναι ολοκληρωμένο” ανέφερε από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη συμμετέχει στην Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Κατερίνης δια του εκπροσώπου της κ. Βασίλη Δήμου.

Μακριά από το τοξικό κλίμα και τις αντιπαραθέσεις τους δημοτικού συμβουλίου, στην επιτροπή συμμετέχουν εκτός από δημοτικούς συμβούλους της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας τους δήμου και εκπρόσωποι φορέων. Από όλες τις παρατάξεις ομονόησαν δε και από μικροφώνου ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαραθέσεων αλλά γόνιμης συνεργασίας για την προβολή του δήμου.

Λιακόπουλος | Να αξιοποιήσουμε το εργαλείο των social media

Παπαζιώγας | Να πετάξουμε τον μανδύα του θεσμικού ρόλου και να λειτουργήσουμε ως Κατερινιώτες

logo podas

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, ενώ παρουσιαζει την εκπομπή “Καθημερινά” που προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00, στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων....
Είναι παντρεμένη με το Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας