MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χιονίδης | Παίρνουν δάνειο, χρεώνουν τους δημότες και ξοδεύουν λεφτά για σόου και γραβάτες

Για τις απευθείας αναθέσεις σε “παράξενες” νεοσύστατες ΙΚΕ, για το “αχρείαστο” δάνειο προκειμένου να πληρωθούν παλαιότερες οφειλές όταν, σε αντίθεση με το νόμο, πληρώνονται οι πιο πρόσφατες, αλλά και για τις ενέργειες που απαιτούνται για την απεμπλοκή του οικισμού “Ολυμπιάδα” στον Κορινό έκανε λόγο ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Σάββας Χιονίδης.

Χιονίδης για Ολυμπιάδα Κορινού “Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Μπορεί να λυθεί το θέμα με νομοθετική παρέμβαση. Ήδη εργάζομαι προς αυτή την κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του ΣτΕ τον περασμένο Οκτώβριο”

Μιλώντας το πρωί στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 και την Ελίνα Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι τόσο σοβαρά θέματα όπως αυτά των όρων του δανείου ή της απόρριψης του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είναι δυνατόν να συζητιούνται σε έκτακτες συνεδριάσεις. Ενώ σημείωσε ότι η απόφαση του ΣτΕ για την Ολυμπιάδα είναι γνωστή από τον περασμένο Οκτώβριο αλλά αναφέρθηκε επί τούτου στο χθεσινό Δ.Σ από τη διοίκηση, που θα γινόταν συζήτηση για το δάνειο.

Για την άμεση πληρωμή των πρόσφατων δαπανών

Δεν είναι θέμα απειρίας το πώς πληρώνουν. Ο δήμος έχει εμπειρότατα στελέχη-υπαλλήλους οι οποίοι σίγουρα θα έχουν υποδείξει τον τρόπο. Ποτέ δεν υποδεικνύαμε στην οικονομική υπηρεσία πώς θα κάνει τη δουλειά της. Έχουμε εξαιρετική οικονομική υπηρεσία.

Για τις απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατες ΙΚΕ

Είναι δεκάδες οι απευθείας αναθέσεις και μάλιστα σε παράξενες νέες εταιρείες-ΙΚΕ. Είναι παράδοξο πώς ξαφνικά εταιρείες χωρίς καμία εμπειρία σε αυτό το κομμάτι παίρνουν αυτές τις αναθέσεις.

Επίσης γίνονται αναθέσεις σε εταιρείες οι οποίες δεν είναι από την περιοχή μας, για παράδειγμα η ανάθεση σε ηλεκτρολόγους από τη Θεσσαλονίκη. Αυτά κάνουν κάθε καλόπιστο δημότη να αντιλαμβάνεται τι πιθανώς συμβαίνει.

Η θέση μας στον δήμο είναι να ελέγχουμε και να προτείνουμε

  • Απαντάμε με πολιτικά μέσα. Δεν θα στείλουμε υποθέσεις στον εισαγγελέα αλλά η θέση μας στο δήμο είναι να ελέγχουμε αλλά και να προτείνουμε λύσεις ώστε να μπορέσει να πάει ο δήμος καλά. Εμάς τουλάχιστον δεν μας ενδιαφέρει να πάει κάτι στραβά αλλά να πηγαίνει κάθε φορά καλύτερα με οποιαδήποτε διοίκηση.
  • Δεν θέλουμε να πετάμε “πυροτεχνήματα” για το αν ζημιώνεται ο δήμος ή περί χρεών ή άλλων διαδρομών. Μερικά πράγματα όταν αποδειχθούν και αν αποδειχθούν θα έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε.
  • Δεν κάνει καλό να φορτώνουμε δάνεια στο δήμο και να ξοδεύουμε λεφτά για γραβάτες και σόου. 12 χρόνια στο δήμο δεν πήραμε ποτέ αναμνηστικά και δεν κάναμε σωρηδόν γεύματα ή να κάνουμε ταξίδια που είναι άνευ ουσίας και σημασίας.

Απόφαση ΣτΕ για “Ολυμπιάδα” – Το θέμα πρέπει να λυθεί σε επίπεδο νομοθετικό.

Η προσπάθεια για την Ολυμπιάδα είναι τεκμηριωμένη. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τα τυπικά, νομικά κωλύματα. Ελπίζω σύντομα να υπάρξει λύση στην αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης να μην βγάλει Προεδρικό Διάταγμα για την προστατευόμενη περιοχή του Αξιού και των Αλυκών. Μπορούν να γίνουν νομοθετικές τροποποιήσεις. Είναι τρέχουσα μια διαδικασία μελέτης για το περιβάλλον στην οποία πρέπει να επικεντρωθούμε.

Ακούστε όσα είπε το πρωί στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 ο Σάββας Χιονίδης

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας