ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Σκούφα στον Αγροτικό Σύλλογο

Τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Χαρισόπουλο και μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Πιερίας το πρωί της Δευτέρας.

Έγινε επικαιροποίηση της καταγραφής προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο,  κι επακολούθησε συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν με την  τυχόν επιβολή της «εξωτερικής σύγκλισης» και της κοινοτικής επιδότησης ανά στρέμμα.

Ακόμα συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν στην τεράστια αργοπορία στην έκδοση συντάξεων αγροτών από τον ΕΦΚΑ.

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα  που εντοπίστηκε είναι  η έλλειψη επικοινωνίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μεταξύ του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα αγρότες που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης ή λαμβάνουν ήδη σύνταξη, να χρεώνονται με ασφαλιστικές εισφορές ή πληρωμή δόσεων ρύθμισης ως μη όφειλαν.

Στην συνέχεια συζητήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης επίσκεψης στον νομό από τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και πρώην υπουργό ΥΠΑΑΤ Σταύρο Αραχωβίτη, καθώς και την  πρώην Υφυπουργό, υπεύθυνη για Κτηνοτροφία και Αλιεία, βουλευτή Καστοριάς κ.Ολυμπία Τελιγιορίδου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως η νέα ΚΑΠ και άλλα φλέγοντα ζητήματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας