ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή ΠτΔ | “Ναι” από Τσίπρα στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Την θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, «πράξη ευθύνης» την απόφαση του κόμματός του

Η δήλωση Τσίπρα:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αντιγράψει τον κ. Μητσοτάκη στο δρόμο της ανευθυνότητας. Είχα πει ότι ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, Μητσοτάκης δεν θα γίνω. Δεν θα κάνω ότι έκανε το 2015, που μόνος καταψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο. Παρά την απαράδεκτη διαχείριση του στο θέμα και το σφάλμα του να μην ανανεώσει την θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, εμείς δεν θα προσθέσουμε ένα ακόμη σφάλμα. Θα κρατήσουμε στάση ευθύνης, όπως έχουμε αποδείξει. Θα δώσουμε τη δυνατότηα η νέα ΠτΔ να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έτσι αρμόζει για όποιον αναλαμβάνει αυτήν την βαριά ευθύνη. Η κ. Σακελλαροπούλου, κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΙΡΖΑ ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ, ήταν μια πρόταση που τότε καταψηφίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη και τους βουλευτές του. Η εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ακύρωνει και την αθλια προπαγάνδα της ΝΔ ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούσε την δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν επιχειρεί μια υπέρβαση με αυτήν του την επιλογή αλλά μια ακόμη επικοινωνικαή ντρίπλα. Ντριπλάρει όμως τον ίδιο του τον εαυτό και τις συντηρητικές ιδέες που έχει υιοθετήσει.

Η δική μας επιλογή να υπερψηφίσουμε την κ. Σακελλαροπούλου δεν είναι επικοινωνιακή επιλογή, αλλά συνειδητή επιλογή, Είναι συνδεδεμένη με τη στάση ευθύνης, αλλά και με τις ιδέες και τις αξίες μας. Και τη συνέπειά μας”.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα