ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντά σε ανήμπορους ηλικιωμένους με στοχευμένες δράσεις η Π.Ε Πιερίας

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα σταθεί δίπλα σε ανήμπορους ηλικιωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξη και ασφάλεια λόγω ειδικών συνθηκών διαβίωσης. Το έργο έχει τίτλο, «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων».

Η υπηρεσία προς τους ηλικιωμένους θα περιλαμβάνει: α) τη λειτουργία Κέντρου 24ης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης ωφελούμενων, και β) την παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών. 

Από κοινού η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρήστος Μήττας αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί σε όλες τις Π.Ε της ΠΚΜ και το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στους αρμόδιους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Πιερίας.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν αναλυτικά, οι σκοποί και οι στόχοι του έργου, αλλά και οι διαδικασίες λειτουργίας του, και ενημερώθηκαν οι κοινωνικές δομές των Δήμων της Π.Ε. Πιερίας αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους  ηλικιωμένους  κατοίκους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης ηλικιωμένων-που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης από τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την υποβοήθηση της μοναχικής διαβίωσης τους και την ασφαλή τους γήρανση. Η δράση αφορά κυρίως άτομα που ζουν μόνα ή / και σε χρόνια πάσχοντες (κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτης, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.α.) που βρίσκονται σε συνθήκες ένδειας.

Η υπηρεσία προς τους ηλικιωμένους θα περιλαμβάνει:α) τη λειτουργία Κέντρου 24ης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης ωφελούμενων, και β) την παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα