ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε η παράταξη Κιάφα από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Με ανακοίνωσή του ο Πέτρος Κιάφας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Προοπτική” εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Όπως καταγγέλει, μετά από τέσσερις μήνες η νέα διοίκηση δεν φροντίζει να στείλει εγκαίρως τις προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις καθώς και τις εισηγήσεις ώστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Προοπτική”

Τελειώνει ο τέταρτος μήνας της νέας διοίκησης και δεν έχει καταφέρει ακόμα να συντονιστεί σε ένα σημαντικό θέμα για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου: αδυνατεί να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο, ώστε οι σύμβουλοι να λάβουν εγκαίρως την πρόσκληση με τις εισηγήσεις. 

Από τα πρώτα συμβούλια είχαμε επισημάνει τη δυσλειτουργία του δήμου στο παραπάνω θέμα αλλά, όπως ήταν φυσικό, έπρεπε να επιδείξουμε κατανόηση γιατί ήταν αρχή και επιβαλλόταν να δοθεί πίστωση χρόνου. Περνώντας, όμως, ο χρόνος και ενώ συνεχίζουμε να διαμαρτυρόμαστε για τις εισηγήσεις που τις λαμβάνουμε καθυστερημένα, κάποιες δε και την ώρα του συμβουλίου, η διοίκηση κωφεύει. 

Ως σύμβουλοι της παράταξης “ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” έχουμε αποδείξει ότι φροντίζουμε να ενημερωθούμε για τα θέματα των συνεδριάσεων, γεγονός που το αποδεικνύει η συμμετοχή μας σε όλα τα σημαντικά ζητήματα. 

Όταν, λοιπόν, λαμβάνουμε τις εισηγήσεις καθυστερημένα, δεν μπορούμε να επιτελέσουμε το έργο μας, την παρακολούθηση των ενεργειών της διοίκησης, κυρίως, όμως, την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών. 

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού δεν εισακουγόμαστε διαφορετικά, αποχωρίσαμε χθες από το Δ.Σ, ελπίζοντας ότι θα ληφθεί υπόψη η ενέργειά μας. 

Για τη δημοτική παράταξη “Προοπτική” 

ο επικεφαλής 

Πέτρος Κιάφας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας