ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Νάσου Ηλιόπουλου & Κων. Βλαχάκη στη Βόρεια Πιερία

Την Κυριακή 18-06-2023 και στα πλαίσια της περιοδείας τους στην Πιερία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών και ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας επισκέφθηκαν τον Μακρύγιαλο όπου ενημερώθηκαν για τα θέματα πολιτισμού της περιοχής της Βόρειας Πιερίας έξω από την Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους- αρχαία Πύδνα και τονίστηκε η ανάγκη της πλήρους λειτουργίας του κτιρίου της Μουσειακής Αποθήκης και μετατροπής του σε ένα σύγχρονο μουσείο το οποίο θα συμβάλλει στην προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Η αξιοποίηση των υφιστάμενων χώρων πολιτισμού θα ενισχύσει άμεσα την τοπική οικονομία με την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και εξωτερικό, δίνοντας έτσι την αναγκαία μορφή ανταποδοτικότητας στους πολίτες και επαγγελματίες.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος συναντήθηκε και με αγρότες παραγωγούς σιτηρών, οι οποίοι του εξέθεσαν τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς. Παρόλο που υπήρξε παρότρυνση των παραγωγών να καλλιεργήσουν σιτηρά λόγω του πολέμου και του φόβου επισιτιστικής κρίσης και παρότι πήραν υποσχέσεις για στήριξη από την κυβέρνηση οι παραγωγοί βλέπουν τις τιμές των σιτηρών να είναι στο μισό των περσινών τιμών. Σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση των εφοδίων και της ενέργειας οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση γιατί με τις σημερινές τιμές δε βγάζουν ούτε τα έξοδά τους. Ο Ν. Ηλιόπουλος άκουσε προσεκτικά τους παραγωγούς και υποσχέθηκε να αναδείξει και σε κεντρικό επίπεδο το πρόβλημα.

Με την επίσκεψη τους στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιτόχωρου διαπίστωσαν την εμφανή εγκατάλειψη της περιοχής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανέδειξαν την παντελή έλλειψη υποδομών για την αξιοπρεπή και ασφαλή παροχή υπηρεσιών μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής αλλά και των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών.

Στον Πλαταμώνα συναντήθηκαν και συζήτησαν με επαγγελματίες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό με στην εχθρική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες (ΜΜΕ) με αναφορά στην έλλειψη των υποδομών, τον αποκλεισμό του 99% των ΜΜΕ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, την τροχοπέδη της γραφειοκρατίας, την παντελή έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, την έλλειψη εργατικού προσωπικού. Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική ασφυξία των ΜΜΕ και ανέπτυξε την πρόταση και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορά την ρευστότητα των ΜΜΕ, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους με την ρύθμιση των 120 δόσεων, την διαγραφή υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας και την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας