ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέχρι πού θα φτάσετε κ. Μητσοτάκη;

Του Ζήση Ζάννα

Σε μια ύστατη προσπάθεια να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της, η σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με αποκορύφωμα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, επιχειρεί να επιμερίσει την υπαιτιότητά της στη βάση του δόγματος της συλλογικής ευθύνης. Η επικοινωνιακή διαχείριση ενός τόσο συγκλονιστικού γεγονότος με προκλητικό τρόπο και σκηνοθετημένο πένθος δεν κατευνάζει την οργή του κόσμου, αντιθέτως φαίνεται να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία ακόμα και από τον πιο στενό πυρήνα υποστηρικτών του.
Στόχος του πρωθυπουργού δεν είναι μόνο να επιρρίψει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά να εμφανίσει όλους τους πολίτες ως μέτοχους στην αποτυχία της ίδιας της πολιτικής του. Η επανάληψη της «συγγνώμης» για αυτό που νομίζει ότι δεν προκάλεσε η επιτελική αριστεία τους, αλλά κλήθηκε απλώς να διαχειριστεί, έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της και στα τηλεοπτικά πάνελ. Όπως έπραξε στην πανδημία του κορονοϊού, στην ενεργειακή κρίση, στην ακρίβεια, η κυβέρνηση χρίζει συνυπεύθυνους τους πολίτες στην αποτυχία των συνειδητών πολιτικών επιλογών της.
Το όλοι φταίμε θυμίζει το περιβόητο «μαζί τα φάγαμε». Ακόμη και αν η πανδημία ήταν εισαγόμενη, η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας ήταν και είναι κυβερνητική επιλογή. Επίσης, αν η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, η αισχροκέρδεια αφορά την εγχώρια οικονομία της αγοράς και την απραξία του κράτους να βάλει φρένο σε όσους εκμεταλλεύονται τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων για να πλουτίσουν.
Λίγο πριν τη διαφυγή στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της κυβερνητικής βαρβαρότητας και εν μέσω εθνικού πένθους, που το περίφημο «επιτελικό κράτος» του κ. σε όσο χρόνο της απομένει, επιλέγει να ανοίξει διάπλατα την πόρτα νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων αυτή τη φορά στο νερό, στην υγεία με το ογκολογικό νοσοκομείο παίδων. Τι νεοφιλελεύθερες εκπλήξεις θα κρύβουν τα 10 τελευταία νομοσχέδια του κ Μητσοτάκη;
Είναι φανερό ότι ο τόπος χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή σε προοδευτική, δημοκρατική κατεύθυνση. Τα ποτάμια της οργής και της θλίψης, των χιλιάδων νέων σε όλη την χώρα ίσως να αποτελέσουν την μαγιά μίας νέας πολιτικοποίησης που έχει ανάγκη ο τόπος, με τη νεολαία στο προσκήνιο για ένα κράτος που θα σέβεται απόλυτα την ανθρώπινη ζωή και μία κοινωνία που θα το απαιτεί!

Ο Ζήσης Γ. Ζάννας είναι π. βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Πιερία

*Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών την Τετάρτη 15/03

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα