ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πολιτικά πρόσωπα της Πιερίας το 2019

Το 2019 ήταν μια χρονιά εκλογών σε όλα τα επίπεδα. Η εκτίμηση του κόσμου προς τα πολιτικά πρόσωπα φάνηκε στις κάλπες. Εύκολο επομένως να βρούμε τα πολιτικά πρόσωπα της χρονιάς για το 2019 στην Πιερία.

Σοφία Μαυρίδου πρώτη

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας μπήκε στην μάχη του σταυρού αποφασισμένη για την πρωτιά. Οι 16 χιλιάδες διακόσιοι (και λίγοι ακόμη) ψήφοι της την έφεραν άνετα στην κορυφή των εκλεγμένων συμβούλων της Π.Ε. Πιερίας και δικαίως είναι και πάλι – αιρετή αυτή την φορά – Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Το τι έγινε προεκλογικά αναλύθηκε και χιλιοσυζητήθηκε. Η Σοφία Μαυρίδου συνεχίζει και σήμερα με την ίδια όρεξη και το ίδιο μεράκι για να κάνει την Πιερία Πρώτη.

Φώντας Μπαραλιάκος ο μεθοδικός

Με διαφορά πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Πιερίας. Κατάφερε – δουλεύοντας μεθοδικά – και έχτισε το εκλογικό του κοινό. Η ανακοίνωση της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία ουσιαστικά σφράγισε και το «εισιτήριο» για την είσοδό του στη Βουλή. Μεθοδικά έστρωσε το έδαφος δουλεύοντας ακατάπαυστα επί πενταετία τουλάχιστον. Καμία έκπληξη – για μένα – η πρωτιά του. Ο Φώντας Μπαραλιάκος συνεχίζει να «επενδύει» σε αυτήν την σχέση που ανέπτυξε με τον κόσμο προεκλογικά, δίνοντας καθημερινή μάχη για τα θέματα της Πιερίας.

Βαγγέλης Γερολιόλιος «σαν έτοιμος από καιρό»

Από την στιγμή που ο Βαγγέλης Γερολιόλιος μου ανακοίνωσε πως θα είναι υποψηφίος το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο. Έκανε έναν τεράστιο αγώνα. «Όργωσε» στην κυριολεξία 3 και 4 φορές το δήμο Δίου – Ολύμπου. Το εκκωφαντικό 40% της πρώτης Κυριακής του έδωσε και την ευρεία νίκη της δεύτερης. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως απέναντί του είχε αντίπαλο έναν δήμαρχο «χαμηλών» δυνατοτήτων. Ορεξάτος μπήκε στη διοίκηση του δήμου Δίου – Ολύμπου, καθάρισε τα χωριά από τα σκουπίδια, έφερε τις ακραίες καταστάσεις που έζησαν οι δημότες σε μια ισορροπία. Έχει όλα τα εχέγγυα να πετύχει ως δήμαρχος. Αρκεί να συνεχίζει με την ίδια σοβαρότητα. Ο Βαγγέλης Γερολιόλιος για εμένα ήταν δεδομένο πως θα γίνει δήμαρχος, αρκούσε να το πάρει απόφαση και να μείνει μακριά από τις «σειρήνες της μετριότητας» που τον περιτριγυρίζουν.  

Ανέστης Μανώλας ο στρατηγός

 Ο μεγάλος άγνωστος των προηγούμενων εκλογών. Άγνωστος σε όλους εμάς, γνωστός όμως στην περιοχή του μιας και η ιστορία της οικογένειάς του έχει βαθιές ρίζες στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη που είχαν οι δημότες της περιοχής για αλλαγή και απαλλαγή από τον Λαγδάρη. Ήταν δεδομένο πως θα εκλεγεί δήμαρχος από την στιγμή που κατάφερε να μπει στη δεύτερη Κυριακή. Στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του δίνει μάχη για την καθημερινότητα και κρατά σε καλό επίπεδο το δήμο σε θέματα οικονομικά. Δυσκολεύεται να ασκήσει διοίκηση μιας και δεν έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και η φημολογούμενη συνεργασία με τον Καζά δεν ευδοκίμησε και δεν φαίνεται πως θα ευδοκιμήσει. Μεγάλο του ατού το γεγονός πως ο Βαγγέλης Λαγδάρης είναι σχεδόν απίθανο να είναι και πάλι υποψήφιος στο δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Οποιοσδήποτε άλλος προκύψει από την συγκεκριμένη «παρέα», θα έχει μειονέκτημα απέναντί του, το ίδιο και ο υποψήφιος που θα προκύψει από την παράταξη Καζά.

Γιώργος Κωνσταντόπουλος πανταχού παρών

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος δεν συμμετείχε σε εκλογές και φαίνεται πως του άρεσε. Δεν μπορεί όμως, να μείνει «εκτός κάδρου» των πολιτικών προσώπων που σημάδεψαν το 2019 με την παρουσία τους. Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας και πρόεδρος στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. Είχε προεκλογικά ενεργό ρόλο στα της Νέας Δημοκρατίας στο νομό και όχι μόνο. Πάντα πρωταγωνιστής και αυτή την φορά ιδιαίτερα ευδιάθετος έδειξε να απολαμβάνει κάθε στιγμή των προεκλογικών εκστρατειών που συμμετείχε. Νομίζω πως σήμερα βρίσκεται στα καλύτερά του.

About the author

Ioannis Papazacharias

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
"Έκανε" ραδιόφωνο και ίσως ξανακάνει...
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη

Add Comment

Click here to post a comment