ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πύδνας – Κολινδρού | Παραλίγο να “σκοντάψουν” στα… φρεάτια

Μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο θέμα της τροποποίησης του προϋπολογισμού, που αφορούσε στην πίστωση ύψους 7.000€ για τον καθαρισμό των φρεατίων, προκάλεσε σύγχυση στους δημοτικούς συμβούλους, που παραλίγο θα οδηγήσει στην καταψήφιση της πρότασης

Εισηγούμενη το θέμα, η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας, ανέφερε πως στην τροποποίηση προστίθενται δύο ακόμη κωδικοί, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονταν στο συνοδευτικό υλικό της πρόσκλησης που είχαν λάβει οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο ένας από αυτούς αφορούσε στην εγγραφή ποσού 7.000€ προκειμένου να ανατεθεί σε ιδιώτη ο καθαρισμός των φρεατίων ομβρίων υδάτων.

Η αρχική έκπληξη των δημοτικών συμβούλων, που οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και στο ότι είναι η πρώτη φορά που έρχεται τέτοιο θέμα προς έγκριση, οδήγησε στην καταψήφιση της πρότασης, τόσο από την παράταξη του κ. Λαγδάρη, όσο και από την πλευρά του κ. Καζά.

Στο θέμα παρενέβη ο Αντιδήμαρχος κ. Παππάς, ο οποίος είπε πως ο Δήμος αδυνατεί να καθαρίσει τα φρεάτια, καθώς οι Υπηρεσίες, μετά την λήξη και του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας, δεν διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό.

Η αιτιολόγηση του κ. Παππά και η ψυχραιμότερη αντιμετώπιση του θέματος, οδήγησε την παράταξη του Παναγιώτη Καζά στην αλλαγή στάσης και στην υπερψήφιση του θέματος, προκειμένου να μην προκληθεί οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση στην καθημερινότητα των δημοτών. Ζήτησε ωστόσο να καταγραφεί η αδυναμία του Δήμου, να προγραμματίσει σωστά και να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες.

Η παράταξη του Βαγγέλη Λαγδάρη επέμεινε στη θέση της και καταψήφισε την πρόταση, με το επιχείρημα πως και η ίδια έκανε τους καθαρισμούς αυτούς, όλα τα χρόνια, με τους εργάτες του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγινίου στη συνεδρίασή του, στις 7 Οκτωβρίου, είχε αναδείξει το θέμα της ανάγκης άμεσου καθαρισμού των φρεατίων και είχε ενημερώσει σχετικά τον Δήμο. Αυτό σημαίνει πως η ανάγκη για το παραπάνω ποσό θα μπορούσε πιθανώς να είχε προβλεφθεί στην τροποποίηση του προϋπολογισμού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου και σίγουρα θα μπορούσε να βρίσκεται στο συνοδευτικό υλικό της χθεσινής συνεδρίασης, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι ενήμεροι.

About the author

Ηλίας Τοπτσής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγίνιο Πιερίας.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Msc) στα «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών» με κατεύθυνση στις «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ήχου και της Εικόνας για την Εκπαίδευση και την Παραγωγή», από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.
Στα φοιτητικά του χρόνια συνεργάστηκε με εφημερίδες της Θεσσαλονίκης (ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) καθώς και με διαφημιστικά γραφεία της πόλης.
Το 2007 ξεκίνησε να διδάσκει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, ως διδάσκων 407, σε εργαστηριακά μαθήματα ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής παραγωγής. Από το 2012 έως σήμερα είναι εκπαιδευτής ενηλίκων στα Δημόσια ΙΕΚ στην ειδικότητα «Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ» στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Add Comment

Click here to post a comment