ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πύδνας – Κολινδρού | Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Σχεδόν μιάμιση ώρα διήρκησε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού του έτους 2020, μέχρι τελικά να ψηφιστεί ομόφωνα, καθώς η συζήτηση, σε αρκετά σημεία της, θύμισε προεκλογική περίοδο με αντιπαραθέσεις και εκατέρωθεν κατηγορίες.

Πρώτος τοποθετήθηκε, ο Παναγιώτης Καζάς, αναφέροντας πως ο προϋπολογισμός είναι η κορυφαία πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου και αποτελεί μία λογιστική αποτύπωση των οικονομικών του Δήμου. «Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη ουσία», όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι να μπούμε στον πυρήνα των σκέψεων και των ενεργειών της διοίκησης, για να μπορέσουμε να δούμε με ποιόν τρόπο ασκεί τα καθήκοντά της, πώς διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα του προϋπολογισμού». Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι: «Τη δεδομένη στιγμή έχουμε μία νέα διοίκηση και δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμη ασφαλή συμπεράσματα. Τα πρώτα δείγματα γραφής ωστόσο δεν είναι ενθαρρυντικά και επιβεβαιώνομαι όταν λέω ότι η νέα διοίκηση είναι ακριβές αντίγραφο της προηγούμενης. Παρόλες τις επιφυλάξεις μας, θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, γιατί πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στη νέα διοίκηση να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Λαγδάρης, αφού έκανε έναν απολογισμό της δικής του θητείας στο Δήμο τα τελευταία 5 χρόνια και των δυσκολιών που αντιμετώπισε, ανέφερε πως “είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν τον προϋπολογισμό τον οποίο συνέταξα εγώ και οι συνεργάτες μου και είναι καθαρά αναπτυξιακός καθώς αποτυπώνονται έργα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς και βελτιώνουν σε σημαντικό βαθμό τη ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών.”.

Τελευταίος τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος, Ανέστης Μανώλας, ο οποίος σημείωσε πως “δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια ώστε να γίνουν σοβαρές αλλαγές στο σχέδιο του προϋπολογισμού, οπότε προχωρήσαμε ως έχει, με την παρατήρηση ότι δεν συμφωνούμε απόλυτα, αλλά τις σχετικές αλλαγές θα τις φέρουμε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν θα αρχίσει η εφαρμογή του προϋπολογισμού”. Μάλιστα αποκάλυψε πως μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το πρώτο μικρό έργο, που αφορά τη κατασκευή ενός υπόστεγου στο χώρο της εμποροπανήγυρης εμβαδού 200 τ.μ. με κόστος περίπου 9.000€.

About the author

Ηλίας Τοπτσής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγίνιο Πιερίας.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Msc) στα «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών» με κατεύθυνση στις «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Ήχου και της Εικόνας για την Εκπαίδευση και την Παραγωγή», από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.
Στα φοιτητικά του χρόνια συνεργάστηκε με εφημερίδες της Θεσσαλονίκης (ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) καθώς και με διαφημιστικά γραφεία της πόλης.
Το 2007 ξεκίνησε να διδάσκει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, ως διδάσκων 407, σε εργαστηριακά μαθήματα ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής παραγωγής. Από το 2012 έως σήμερα είναι εκπαιδευτής ενηλίκων στα Δημόσια ΙΕΚ στην ειδικότητα «Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ» στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Add Comment

Click here to post a comment