ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ

Canto Μιχάλης!

Μιχάλης Καρυοφυλλίδης | Ένας σπουδαίος μαέστρος που έμεινε στον τόπο που γεννήθηκε και προάγει – “παράγει” πολιτισμό!

Γνώρισα τον Μιχάλη Καρυοφυλλίδη προ λίγων μηνών. Ευγενική, σχεδόν ντροπαλή φυσιογνωμία. Με κέρδισε με την καλοσύνη του χαρακτήρα του και με το χαμόγελο που διαγραφόταν στο πρόσωπό του. Είχα βέβαια και τις καλύτερες συστάσεις για αυτόν από κοινούς μας φίλους.

Ο Μιχάλης γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας όπου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο και στα ανώτερα θεωρητικά.

Οι σπουδές του στη μουσική πολλές! Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Διπλώματος Πιάνου με βαθμό Άριστα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας με ειδίκευση στο «ακορντεόν». Είναι κάτοχος Mεταπτυχιακού τίτλου με ειδίκευση «Διεύθυνση Παιδικής-Σχολικής Χορωδίας» του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Από το 2008 εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής σε σχολεία της Α/θμιας και Μουσικά Σχολεία καθώς και σε ωδεία και μουσικές σχολές διδάσκοντας πιάνο, χορωδία, ανώτερα θεωρητικά και ακορντεόν.

Θέλοντας να καλύψει την ανάγκη των συγχωριανών τους για τη μουσική και το μεράκι τους για δημιουργία, το 2012 ιδρύει και διευθύνει τη Χορωδία Αιγινίου “Canto Olympus” η οποία λειτουργεί σε πέντε τμήματα Junior, Παιδική, Νεανική, Μικτή Ενηλίκων και Φωνητικό Σύνολο, αναπτύσσοντας έντονη δραστηριότητα. Το ίδιο έτος αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του διήμερου Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Πύδνας – Κολινδρού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο μέχρι σήμερα.

Έχει διατελέσει διευθυντής ορχήστρας και χορωδίας καθώς και ενορχηστρωτής σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και αφιερώματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Έφυγα από το Αιγίνιο, όπου και συναντηθήκαμε, με τους στίχους του Ελύτη στο νου μου: “Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά”

Μιχάλη θα τα ξαναπούμε! Σύντομα!

About the author

Ioannis Papazacharias

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
"Έκανε" ραδιόφωνο και ίσως ξανακάνει...
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Βρίσκεται πίσω από πολλές προεκλογικές εκστρατείες. Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη

Add Comment

Click here to post a comment