ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Νίκος Παπαγγελής | Ο πρώτος άνθρωπος με ακρωτηριασμό ποδιού που κατακτά τον Όλυμπο – Το μήνυμά του συγκλονίζει

Ο Παραολυμπιονίκης ανέβηκε στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και απέδειξε σε όλους πως όταν θέλεις… μπορείς να τα καταφέρεις

Νίκος Παπαγγελής | Ο πρώτος άνθρωπος με ακρωτηριασμό ποδιού που κατακτά τον Όλυμπο – Το μήνυμά του συγκλονίζει

Αφού κατέκτησε την 6η θέση στην πρώτη του συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς αγώνες, ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου χωρίς το πρόσθετο μέλος του και έγραψε ιστορία, όντας ο πρώτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Ο λόγος για τον 22χρονο Νίκο Παπαγγελή.

Ο νεαρός που ακρωτηριάστηκε στην ηλικία των 14 ετών παραδίδει καθημερινά μαθήματα θάρρους, πίστης και θέλησης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο», αναφέρθηκε στο πώς κατάφερε να ανέβει το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο αλλά και στον τρόπο που έμαθε ότι πρέπει να ακρωτηριαστεί.

«Ανέβηκα με πατερίτσες»

«Είμαι ο πρώτος με ακρωτηριασμό και αναπηρία που καταφέρνει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου. Ήταν ένας στόχος και ένα όνειρο που είχα καιρό τώρα. Το σκεφτόμουν αλλά ήμουν διστακτικός γιατί ήξερα ότι θα είναι πολύ δύσκολο, δε το έχει καταφέρει κανείς άλλος.

Βρήκα την κατάλληλη ομάδα και το πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ανέβηκα χωρίς το πρόσθετο μέλος. Με πατερίτσες.

Είχαμε τον εξοπλισμό που χρειαζόμασταν. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί την πρώτη μέρα περπατάγαμε 8 ώρες και άλλες 6 την επόμενη μέρα.

Ήταν μακράν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου. Το πιο επικίνδυνο σε κάποιες στιγμές. Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα πολύ» είπε αρχικά.

Δείτε περισσότερα στο in.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας