ΠΡΟΣΩΠΑ SCREEN web TV

Λορέντζο Νεράντζης | Ο άνθρωπος που ένωσε 12 καταφύγια του Ολύμπου

Μόλις είδα το θέμα, το «τσίμπησα»!

Είναι η αγάπη για τον Όλυμπο;

Είναι αυτές οι διαδρομές στη φύση που πάντα με συνάρπαζαν;

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι.

Ίσως συνδυασμός των παραπάνω με μπόλικη ανιδιοτέλεια.

Το βουνό το σέβομαι και το αναφέρω σε κάθε ευκαιρία. Ο ένας και μοναδικός Όλυμπος φιλόξενος και έτοιμος, για ακόμη μία φορά, να αποτελέσει το κεντρικό μας θέμα.

Στα μονοπάτια του φιλοξένησε ένα φιλόδοξο σχέδιο του Ελληνο-Ιταλού Θεσσαλονικιού, Καλαμαριώτη για την ακρίβεια, Λορέντζο Νεράντζη.

Η τεχνολογία σου δίνει την δυνατότητα να έρχεσαι σε επικοινωνία πολύ εύκολα με τους ανθρώπους. Δύο – τρία μηνύματα στο facebook αρκούν και κλείνετε μια πολύ ωραία συνέντευξη. Η πρώτη που κάνω στην εκπομπή “ipap” στη SCREEN webTV που «στήνουμε» με την Ελίνα.

Ο Ελληνο-Ιταλός με εξέπληξε με την ευφράδεια του λόγου του και την ρεαλιστικότητά του. Στο εγχείρημά του, που στήθηκε στα πρότυπα των ξακουστών διαδρομών του Santiago de Compostela στην Ισπανία, γέμισε συναισθήματα και μοναδικές εικόνες. Το βουνό τον υποδέχθηκε με γενναιοδωρία και τον κατηύθυνε όπως αυτό ήθελε. Έτσι ο αρχικά δεκαήμερος σχεδιασμός έγινε δεκατετραήμερος και απολαυστικότερος.

100 – και κάτι – χιλιόμετρα ήταν αυτά. Τα διένυσε και ζητά βοήθεια για να στηριχθούν οι προσπάθειες των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που με την παρουσία της στο βουνό σώζει ζωές ανθρώπων.

Το link στο οποίο μπορούν να κάνουν τις δωρεές τους όσοι το επιθυμούν είναι: https://gogetfunding.com/olympus-12-refuge-trail/?lang=el

Δείτε τη συνέντευξη και συγχωρέσετε μου τα όποια σκηνοθετικά και τεχνικά λάθη.

Για την συμμετοχή,

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

Παρακολουθήστε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη SCREEN την webTV του olympusmera.gr

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας