ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σωτήρης Μασταγκάς | Αφοσιωμένος με πάθος και συνέπεια στην Τοπική Ιστορία του Λιτοχώρου

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική συνέντευξη του Σωτήρη Μασταγκά στη Δήμητρα Σμυρνή

Σωτήρης Μασταγκάς | Αφοσιωμένος με πάθος και συνέπεια στην Τοπική Ιστορία του Λιτοχώρου

Ο Σωτήρης Μασταγκάς ανήκει σε κείνη την κατηγορία των ανθρώπων, που την αγάπη για τον τόπο τους την εκφράζουν μέσα από τον διαρκή αγώνα τους να καταγράψουν την Ιστορία του, γνωρίζοντας καλά πως η μνήμη αντιστέκεται στην πολιτιστική μετάλλαξη των λαών και είναι απαραίτητη για την εθνική τους επιβίωση.

Εκδίδει 18 τόμους «Χρονικών», Τοπικής Ιστορίας για το Λιτόχωρο, την πατρίδα του, από το 2009, με δικά του έξοδα, συγκεντρώνοντας παράλληλα οτιδήποτε μπορεί να φωτίσει την Ιστορία και τον Πολιτισμό του.

Η δουλειά του διακρίνεται για την αντικειμενικότητα της ματιάς, τη σοβαρότητα, την επίπονη και επίμονη έρευνα, τη συνέπεια απέναντι στο στόχο του και προπαντός για το πάθος που τον διακατέχει, καθώς διανύει αυτόν τον δύσκολο και υπεύθυνο δρόμο που διάλεξε να πορευτεί.

Στρατιωτικός με εμπειρία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, αποστρατευμένος με το βαθμό του Υποστρατήγου, διακρίνεται ως άνθρωπος για την ιδιαίτερη σεμνότητά του. Μιλά στη Φαρέτρα για το πάθος της έρευνας με την οποία ασχολήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, για τις δυσκολίες της, αλλά και για τη χαρά της δημιουργίας, που αυτή προσφέρει. Πάνω απ’ όλα μιλά για τον τόπο του και την αμφίδρομη σχέση που τον δένει μαζί του.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο faretra.info >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα