ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Γιώργος Κωνσταντόπουλος εκ βαθέων

Γιώργος Κωνσταντόπουλος εκ βαθέων

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, σε μία χαλαρή όσο και ουσιαστική κουβέντα για όλους και για όλα στο olympusmera.gr

Γιώργος Κωνσταντόπουλος εκ βαθέων

Στην πρώτη «εξόρμησή» του στην Κατερίνη, στη μετά το lockdown εποχή, είχαμε την χαρά να συναντηθούμε με τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Πιερίας κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο.

Τα καθήκοντά του ως προέδρου στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. και τον ΣΕΒΕ, οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις και η ιατρική, δεν του αφήνουν χρόνο να επισκέπτεται όσο συχνά θέλει την Πιερία που αγαπά και τους λατρεμένους, υπέργηρους, γονείς του. Η πρόσκληση για συνέντευξη ήταν ανοικτή εδώ και καιρό με την ονομαστική εορτή της μητέρας του πρώην Υφυπουργού, Μάρθας, να στέκεται η αφορμή για να συναντηθούμε μιας και ήταν ο λόγος που βρέθηκε, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, στην Κατερίνη.

Πάντα η συζήτηση με τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο είναι πλούσια σε ειδήσεις και συναισθήματα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ αποτοξινωμένος από τα πολιτικά της Πιερίας, δεν διεκδικεί κάποιον κομματικό ρόλο ή officio. Παραμένει όμως ενεργός και έτοιμος να βοηθήσει, με τις επαφές και τις γνωριμίες του, τους ανθρώπους που μάχονται για το κοινό καλό της Πιερίας.

Το κινητό χτύπησε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το μήνυμα έγραφε: «Εάν έχετε διάθεση και χρόνο να βρεθούμε». Το ραντεβού δόθηκε και το αποτέλεσμα της συζήτησής μας ακολουθεί.

‘Ηταν μία χαλαρή κουβέντα με όλα εκείνα τα… συστατικά για να προκύψει μία ουσιαστική συνέντευξη: ικανός χρόνος, αφοπλιστική ειλικρίνεια, κανένας περιορισμός στις ερωτήσεις.

Οι ατάκες διαδέχονταν η μία την άλλη με πολλές να διεκδικούν το τίτλο της συνέντευξης. Λέει κάπου ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος:  «Και μόνο που έχεις την επιλογή να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους που θέλεις, μόνο αυτούς που θέλεις,  αυτό σε κάνει ευτυχισμένο. Σήμερα ήρθα να δω τον Παπαζαχαρία και την Διαμαντοπούλου!»

Ελίνα ΔιαμαντοπούλουΓιάννης Παπαζαχαρίας

Η συζήτηση από την αρχή ως το τέλος, αβίαστη και χαλαρή:

«Ήθελα να έρθω με το ποδήλατο» μας είπε ο εμφανώς αδυνατισμένος, κατά 14 κιλά, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

«Έχω γίνει φαν του ποδηλάτου τελευταία. Παντού, όπου κινούμαι, έχω ποδήλατα. Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, στην Καλαμάτα, στα Μουδανιά και στο Μόναχο. Θέλω να πάρω κι ένα στην Καβάλα…»

Η ερώτηση βγήκε εύκολα: «Στο Μόναχο γιατί;»

Γ.Κ.: «Είμαι επισκέπτης καθηγητής εκεί. Βαστάω με την Ιατρική μια σχέση. Κάνω κάποια μαθήματα εκεί».

Η ιατρική και η ενασχόληση με την πολιτική στην Πιερία

Ο.Μ.: Παραμένετε καθηγητής στο ΑΠΘ;

Γ.Κ.: «Παραιτήθηκα το 2015. Για συγκεκριμένους λόγους. Πήγαινα part time…»

Ο.Μ.: Τι αίσθηση σας άφησε η ενασχόληση με την πολιτική και τα της Πιερίας;

Γ.Κ.: «Πολύ καλή. Η Πιερία είναι έρωτας. Έφυγα από το Πανεπιστήμιο, για να ασχοληθώ με τα της πολιτικής, στην καλύτερη στιγμή μου. Το 1993 έγινα λέκτορας και μετέπειτα καθηγητής και δεν πρόλαβα καθόλου να το χαρώ. Το 1999 ήμουν στο απόγειο της ακαδημαϊκής μου καριέρας . Είχα ένα ιατρείο που δούλευε στο φουλ. Τα επαγγελματικά μου ήταν όλα στη Θεσσαλονίκη. Στην Κατερίνη ήταν το εργοστάσιο και οι γονείς μου. Και βέβαια οι παλιοί φίλοι από την ενασχόληση μου με τα κομματικά και ως πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Τελικά πολιτεύθηκα παρά τις αντιρρήσεις των δικών μου. Το ’96 κατέβηκα για πρώτη φορά. Το 2000 εκλέχτηκα βουλευτής του νομού. Τα πρώτα μου χρόνια ως βουλευτής συνέχισα την ενασχόλησή μου με την Ιατρική. Είχα κάνει μια μονάδα, ένα μεγάλο ιατρικό κέντρο, που ειδικευόταν στην νευροφυσιολογία στην Μητροπόλεως, στην Θεσσαλονίκη.

Στην συνέχεια ήρθε το ασυμβίβαστο και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε Βουλή και ελεύθερο επάγγελμα. Τελικώς, όπως γνωρίζετε, επέλεξα Βουλή».

Ο.Μ.: «Η επιλογή ενασχόλησης με την πολιτική στην Κατερίνη – και όχι κάπου άλλου- ήταν συνειδητή;»

Γ.Κ.: «Ναι συνειδητή ήταν. Συγκρούστηκα με τους πανεπιστημιακούς τότε που θέλησα να κάνω το Κέντρο Αποκατάστασης στο Αιγίνιο. Αυτό ήταν να γίνει στο 424 ή στο Παπαγεωργίου. Εκείνο ξεκίνησε ως κέντρο προϋπολογισμού 80 εκ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ που στην συνέχεια θέλησα να γίνει νοσοκομείο με προϋπολογισμό 120 εκ. ευρώ. Αυτό με πήγε πίσω ένα χρόνο. Είχα πληρώσει θυμάμαι για την μελέτη 1,8 εκ. ευρώ. Στη συνέχεια δεν βγαίνω βουλευτής και αυτό παγώνει».

Ο.Μ.: «Τι είναι αυτό που σας προβλημάτισε ιδιαίτερα, όσα χρόνια ήσασταν βουλευτής;»

Γ.Κ.: «Πολλά πράματα. Ιδιαίτερα όμως με προβλημάτισε το Νοσοκομείο Κατερίνης. Το παρέλαβα το 2004 ένα κουφάρι, με ξηλωμένα μπετά και σίδερα και ακροβάτησα, στην κυριολεξία, για να ολοκληρωθεί το 2009.

Είμαι πάρα πολύ περήφανος για αυτό.»

«Η πολιτική, το μόνο που σου αφήνει δυσάρεστο, είναι πως δεν μπορείς να βοηθήσεις όλον τον κόσμο. Ιδιαίτερα αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτό που λέμε ο “φτωχός ο κόσμος”, όσες εγχειρήσεις και εξετάσεις κι αν κάνεις δωρεάν δεν φτάνουν. Είχα φτάσει στο σημείο, να με βλέπουν γιατροί στο δρόμο στη Θεσσαλονίκη, και να αλλάζουν πεζοδρόμιο…»

Ο.Μ.: «Το Μόναχο πως προέκυψε;»

Γ.Κ.: «Ήμουν καθηγητής. Κράτησα τη θέση εκεί γιατί έκανα ένα ερευνητικό πρόγραμμα, που έχω χρυσοπληρώσει. Είμαστε 100 καθηγητές και δουλεύουμε κάποια φάρμακα πάνω στο σύνδρομο διάσπασης προσοχής και συγκέντρωσης. Η μόνη μου σχέση πλέον με την ιατρική και την ακαδημαϊκή ιδιότητα είναι αυτή και το γεγονός πως κάνω κάποια μαθήματα στο Μόναχο για την πρώιμη διάγνωση της εγκεφαλικής παράλυσης».

Η προσωπική και ξεχωριστή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γιώργος Κωνσταντόπουλος εκ βαθέων

Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος δεν στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Παρόλα αυτά, αμέσως του προτάθηκε να έχει ενεργό ρόλο στα του κόμματος και ανέλαβε στην Κεντρική Οικονομική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Η σχέση που αναπτύχθηκε με τον νυν πρόεδρο είναι ξεχωριστή και εμπιστοσύνης.

«Η σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι εντελώς προσωπική και είναι μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Τον σέβομαι και με σέβεται».

Ο.Μ.: «Το παράθυρο ενασχόλησης και πάλι με την πολιτική παραμένει ανοιχτό; Ακόμη κι όχι στην Πιερία;»

Γ.Κ.: «Η πολιτική πάντα είναι στο μυαλό μου. Είναι μια διαφορετική φάση. Πέρασα μια περίοδο αποτοξίνωσης και είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Και μόνο στην ιδέα ότι ανακαλύπτεις πλέον πράγματα που δεν θα έκανες ποτέ στην ζωή σου όπως ταξίδια, άθληση, διαφορετική ποιότητα ζωής… Δύσκολα επιστρέφεις σε αυτά που τυπικά κάνεις ως βουλευτής της περιφέρειας.”

«Πλέον κάνω πράματα που δεν μπορούσα να διανοηθώ ποτέ πως θα μπορούσα να τα κάνω. Κι αυτό με γεμίζει υγεία και δύναμη».

Ο.Μ.: «Τι σημαίνει να είσαι βουλευτής περιφέρειας»;

Γ.Κ.: « Ο βουλευτής της περιφέρειας είναι ό,τι πιο δύσκολο υπάρχει στον κόσμο. Αυτό μπορεί να το συνειδητοποιήσει μόνο αν κάποιος το ζήσει. Καταρχάς είμαστε όλοι αναλώσιμοι. Κανένας δεν βαστάει πολύ. Σε κάποια φάση τρελαίνεσαι με όλα αυτά που ζεις και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Παράλληλα δεν δικαιούσαι να κάνεις και τίποτα επιχειρηματικά. Εγώ για παράδειγμα είχα φτάσει στο σημείο να θέλω να αγοράσω το πάρκινγκ του σπιτιού μου στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορούσα να το κάνω επειδή δεν είχα πόθεν έσχες. Είχα φτάσει στο σημείο να μου δίνουν χρήματα ο πατέρας μου κι ο αδερφός μου. Πείτε μου εσείς αν αξίζει να είσαι βουλευτής Πιερίας, όντας επιχειρηματίας…»

Ο.Μ.: «Το τολμήσατε όμως διαδοχικές φορές αυτό»

Γ.Κ.: «Μέχρι το 2012 είχα αποτοξινωθεί αρκετά, όχι όμως πλήρως. Έκανα όμως το λάθος να ξανακατέβω. Αλλά έχοντας αποστασιοποιηθεί εντελώς, δεν μπόρεσα να προσφέρω. Για να φανταστείτε το 2013-2014 έριξα όλο το βάρος για την εκλογή μου στο Inter Parliamentary Union από όπου και παραιτήθηκα το 2015 επειδή δεν βγήκα βουλευτής στις εκλογές του 2015. Η ενασχόλησή μου εκεί μου κόστισε πολλά χρήματα. Ως επί το πλείστων σε δώρα για να κάνω γνωστή την Πιερία στα πέρατα της γης».

«Αυτό που μου έχει μείνει από την εκλογή μου στο Inter Parliamentary Union ήταν το γεγονός πως – μετά από τόσο μεγάλο αγώνα και έξοδα – ορκίστηκα και την ίδια μέρα παραιτήθηκα. Το μόνο που πήρα από αυτήν την ενασχόληση ήταν μια ομπρέλα».

Η Εγνατία Οδός

Όπως είναι ήδη γνωστό, τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος ανέλαβε πρόεδρος στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Είχα την ευτυχία να αναλάβω μια εταιρεία που είναι η μεγαλύτερη ΔΕΚΟ της χώρας. Είναι παράλληλα το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας. Οπουδήποτε γίνεται έργο ή κάποια καταστροφή η ΕΓΝΑΤΙΑ πηγαίνει. Είναι μια εταιρεία στην οποία απασχολούνται πολλοί μηχανικοί, κάνει έργα στο εξωτερικό και πολλά ακόμα. Αυτήν την εταιρεία λοιπόν την πήρα χρεωμένη, γιατί και η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να την δώσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Κατόρθωσα μέσα σε εννέα μήνες να την έχω με 300 εκ. ευρώ αποθεματικό, 130 εκ. ευρώ προ – έσοδα το χρόνο, μόνο από τα διόδια, που θα φτάσουν τα 300 εκ. ευρώ.
Σήμερα η ΕΓΝΑΤΙΑ κάνει μελετητικά έργα (μελέτες αυτοκινητόδρομων) σε Μολδαβία, Ρουμανία και άλλες χώρες. Στόχος μας είναι να μπούμε και στην κατασκευή.
Παράλληλα ξεχρέωσα το δάνειο της Πειραιώς, που ήταν ένας μεγάλος βραχνάς, και διεκδικώ από την Πειραιώς 120 εκ. ευρώ ως παράλογες απαιτήσεις.
Πλέον η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. δεν χρωστά πουθενά, έχει αυτά τα έσοδα που έχει και ετοιμάζουμε τα νέα project.»

Η ενασχόληση με τα της Πιερίας σήμερα

Ο.Μ.: «Τα της Πιερίας σήμερα τα παρακολουθείτε; Ασχολείστε ενεργά;»

Γ.Κ.: «Μου ζητήθηκε να πω σε ποια έργα της Πιερίας πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα. Ζήτησα να γίνει το Κέντρο Αποκατάστασης στο Αιγίνιο μιας και είναι έτοιμη η μελέτη. Ανέλαβα ο ίδιος να δω σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Δυστυχώς οι καταστάσεις έχουν αλλάξει από το 2009. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, όσο υπήρχε. Το βλέπω κάπως δύσκολο να γίνει».

Ο.Μ.: Στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας τον Γενάρη αντιδράσατε στην κατασκευή του εμπορευματικού σταθμού…

Γ.Κ.: « Αυτό πιστεύω. Δεν μπορεί να γίνει. Αν υπήρχε επενδυτικό ενδιαφέρον από κάποιους, να το συζητούσαμε. Από ότι έψαξα δεν υπάρχει κανείς. Για να κάνεις κάτι σήμερα πρέπει να υπάρχει κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.»

Ο.Μ.: Ζήτησαν τη βοηθειά σας οι νέοι δήμαρχοι της Πιερίας; Να βοηθήσετε σε κάτι με τις επαφές ή με την εμπειρία σας;

Γ.Κ.: «Οι βουλευτές ναι. Έχουμε επαφές και συζητήσεις για διάφορα θέματα με όλους.

Με τον Κώστα τον Κουκοδήμο επίσης μιλάμε συχνά. Προχθές ζήτησα από την Μαρία την Αντωνίου ό,τι χρειάζεται να το δει. Με την Μαρία έχω άριστη σχέση και συνεργασία».

Ο.Μ.: Το γεγονός της λεγόμενης “ανταλλαγής” των θέσεων, μεταξύ Χιονίδη και Κουκοδήμου, με τον έναν να παίρνει την θέση του άλλου, πως το είδατε;

Γ.Κ.: «Φυσιολογικό ως γεγονός. Η κατάσταση, έτσι πως προέκυψε για τον Χιονίδη, ήταν να πάει στη Βουλή. Κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Αφού μπορούσε να εκλεγεί, γιατί να μην το έκανε; Να παρέμενε απλά δημοτικός σύμβουλος;»

Ο.Μ.: Αυτήν την εκρηκτική σχέση που έχουν μεταξύ τους, που φαίνεται και δημοσίως, πως την σχολιάζετε;

Γ.Κ.: « Νομίζω εξομαλύνεται σιγά – σιγά και φροντίζω, όσο μπορώ, με όλες τις δυνάμεις που έχω, να αμβλύνω τις αντιθέσεις και να δουλέψω για το κοινό καλό. Δεν χωράνε τέτοιες κόντρες στο νομό μας.»

Ο.Μ.: Ποια είναι η άποψή σας για τον κ. Γερολιόλιο;

Γ.Κ.: « Με τον Γερολιόλιο γνωριζόμασταν. Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις. Τον συμπαθώ, είναι πλέον όμως ένας καλός φίλος.  Τον αγαπώ. Θέλω να πετύχει πάση θυσία για τον τόπο μου.»

Ο.Μ.: Το νέο δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού τον γνωρίζετε;

Γ.Κ.: « Δεν τον ξέρω καθόλου. Θα τον βοηθήσω αν μπορώ να φανώ χρήσιμος. Έχω βρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις μαζί του. Μιλάμε…»

Ο.Μ.: Η Σοφία Μαυρίδου;

Γ.Κ.: « Η Σοφία Μαυρίδου είναι ένα άτομο που παθιάζεται με ό,τι κάνει. Ασχολείται νύχτα – μέρα. Η μόνη που με παίρνει τακτικά τηλέφωνο και την βοηθώ, όπου μπορώ, με χαρά. »

«Το κακό με εμένα είναι πως δεν θέλω να μπαίνω στα πόδια των αιρετών. Καθόλου. Δηλαδή ακόμα κι αν μπορώ να κάνω κάτι, δεν θέλω να φαίνομαι. Αφήνω να το κάνουν εκείνοι. Κι εγώ θα πω τον καλό μου λόγο.»

Ο.Μ.: Με το νοσοκομείο Κατερίνης δεν ασχοληθήκατε; Δε σας απασχόλησε ποιος θα γίνει διοικητής για παράδειγμα;

Γ.Κ.: «Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το Νοσοκομείο Κατερίνης. Με την επιλογή του διοικητή και τις θέσεις στην Πιερία γενικότερα. Παρόλο που είμαι συνέχεια με αυτούς που αποφασίζουν δεν τους είπα ποτέ κουβέντα».

Ο.Μ.: Παρόλα αυτά υπάρχει μια αίσθηση πως – και λόγω της επιχειρηματικής και οικονομικής ισχύος– η οικογένεια Κωνσταντόπουλου είναι μια οικογένεια παρεμβατική στην Πιερία.

Γ.Κ.: « Δεν έχω κάνει, δεν έχουμε κάνει καμία παρέμβαση. Όσον αφορά το οικονομικό: Επιχειρηματικά δεν επηρεαζόμαστε από την Ελλάδα. Πουλάμε ελάχιστα στην Ελλάδα και έχουμε ως βάση τις εξαγωγές. Λόγω της δουλειάς μας, ο Προκόπης(σ.σ ο αδελφός του) κι εγώ πιο πολύ είμαστε στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα. Δεν εξαρτόμαστε, ως εταιρεία, καθόλου από το δημόσιο. Ακόμα και με τράπεζες, δεν δουλεύουμε με ελληνικές λόγω οικονομικών προσφορών, ειδικά μετά τα capital controls. Επειδή δεν υπάρχει καμία σχέση εξάρτησης με την ελληνική πολιτεία, σε κανένα απολύτως επίπεδο, για αυτούς τους λόγους δεν έχουμε καμία παρέμβαση και δεν θέλουμε να κάνουμε καμία παρέμβαση. Ακόμα κι αν ασχολήθηκα με την οικονομική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, αυτό έγινε τυχαία. Κι έτσι ξεκίνησε η σχέση μου με το κόμμα ξανά».

«Έχω φτάσει σε σημείο να απολαμβάνω τις προσωπικές σχέσεις που απέκτησα. Είναι όλες ειλικρινείς. Για να τις αποκτήσω δεν ζήτησα ποτέ τίποτα. Αν ξεκινήσεις να ζητάς έστω και ένα, κινδυνεύεις να χάσεις τη σχέση που ανέπτυξες. Μιλάω με τον πιο πλούσιο Έλληνα στον κόσμο. Έχω άριστη σχέση μαζί του. Δεν του ζήτησα τίποτα. Το ίδιο και με τον Μητσοτάκη».

Ο Όλυμπος και ο Κώστας Καραμανλής

Ο.Μ.: Δηλαδή στο Μητσοτάκη δεν έχετε κάνει κουβέντα για την Πιερία;

Γ.Κ.: « Σε κάποια βασικά θέματα προσπαθώ με τρόπο να επηρεάσω τον Μητσοτάκη. Για μεγάλα έργα. Για εμένα Πιερία είναι ο Όλυμπος και η προστασία του πρώτα. Είναι υπό την προστασία της UNESCO, παλεύω για να προστατευθεί και για να υπάρξει μια ήπια ανάπτυξη. Η μητέρα του Τζιτζικώστα έχει παθιαστεί με τον Όλυμπο. Με τις ομορφιές και τα χωριά του ως πρόεδρος της UNESCO στην Ελλάδα. Θέση Γ. Γραμματέα στην Unesco Ελλάδας έχει η σύζυγός μου, Έφη, που αγαπά παθιασμένα το βουνό και τον τόπο μας».

Ο.Μ.: Κάποιος όμως θα μπορούσε να πει: Τι κάνατε τόσα χρόνια ως βουλευτής και υφυπουργός για τον Όλυμπο;

Γ.Κ.: «Απέτρεψα τη στιγμιαία εκμετάλλευση του Ολύμπου. Μέσω διάφορων νομοσχεδίων προσπάθησαν πολλοί να περάσουν αλλαγές. Να ξεκαθαρίσουμε και κάτι. Είμαι ενάντια στην άναρχη ανάπτυξη. Πρώτα πρέπει να τον προστατέψουμε και μετά ήπια να τον αναπτύξουμε. Δεν μπορείς να κάνεις ξενοδοχείο στον Όλυμπο. Αν το ήθελα αυτό θα πήγαινα να αγοράσω γη. Δεν το έκανα ποτέ. Αυτό που σκεφτόμουνα πάντα ήταν ένα ελικοδρόμιο χαμηλά στο γήπεδο του Λιτοχώρου. Που θα μεταφέρονται άνθρωποι που δεν μπορούνε να ανεβούν ψηλότερα και να φωτογραφίσουν. Ως εκεί».

Ο.Μ.: Η σχέση με τον Κώστα Καραμανλή έχει την ίδια ένταση με παλιά;

Γ.Κ.: « Τελευταία φορά τον φιλοξένησα, μαζί με την Νατάσα, και ανεβήκαμε στον Όλυμπο, σε μια διαδρομή από τα Πριόνια προς το παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Ήρθε εντελώς incognito για να δει ιδίοις όμμασι το περίφημο ενδημικό φυτό του Ολύμπου Jankaea heldreichii (Γιανκέα). Δεν είπα σχεδόν σε κανέναν τίποτα. Αυτό το εκτίμησε.»

Ο Άρης Θεσσαλονίκης

Γνωστός οπαδός του Αρη Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Ποτέ δεν το έκρυψε. Παρακολουθεί την ομάδα, ενδιαφέρεται και ασχολείται ενεργά. Δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο θέμα.

Ο.Μ.: Γήπεδο πηγαίνετε;

Γ.Κ.: « Πέρυσι είχα στο Χαριλάου σουίτα μαζί με τον Μαργαρίτη Σχοινά. Εφέτος δεν πήρα σε πολλά παιχνίδια λόγω χρόνου. Θα ήθελα να πάω σε περισσότερα. Φέτος θέλουμε το κύπελλο».

Ο.Μ.: Η σχέση σας με τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης;

Γ.Κ.: « Ο γιος μου και ο Σχοινάς (σ.σ Μαργαρίτης )είναι πιο φανατικοί από εμένα. Ειδικά ο γιος μου. Εγώ όταν παίζει ο ΠΑΟΚ με ομάδες των Αθηνών, τον υποστηρίζω»

Ο.Μ.: Πως γίνατε Αρειανός;

Γ.Κ.: « Ο μπαμπάς μου είναι φιλο-Αρειανός και Μέγας Αλέξανδρος. Παιδάκι με πήγαινε στο γήπεδο. Πέρασαν πενήντα χρόνια από εκείνο τον τίτλο στο Καυτατζόγλειο και ήμουν εκεί…»

Ο.Μ.: Παραγοντικά ασχοληθήκατε ποτέ;

Γ.Κ.: « Όχι, μόνο τον Πιερικό βοηθούσα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν θέλω να ασχοληθώ. Βοηθάω με άλλους τρόπους, όσο μπορώ.»

Ποιος δεν πρέπει να γίνεται πολιτικός και το μεγάλο έργο που θα αλλάξει την Πιερία

Ο.Μ.: Έχετε ξεχωρίσει κάποια ή κάποιον για την επόμενη ημέρα;

Γ.Κ.: « Επειδή ήμουν υποψήφιος, δεν έβλεπα καθαρά ποιοι πραγματικά αξίζουν. Υπήρξα άδικος με ανθρώπους. Πλέον τα βλέπω διαφορετικά. Πρέπει να βρούμε ανθρώπους να έχουν πάθος και να αγαπάνε με πάθος τον τόπο και την πολιτική. Υπάρχουν. Θα τους βρούμε. Εγώ ψάχνω τέτοιους για την δουλειά μου».

Ο.Μ.: Ποιος δεν πρέπει να γίνεται πολιτικός;

Γ.Κ.: «Η πολιτική δεν είναι δουλειά για να κάνεις λεφτά. Αυτοί που το βλέπουν έτσι θα αποτύχουν. Αυτός δηλαδή που το βλέπει σαν επάγγελμα ή αποκατάσταση δεν πρέπει να γίνει πολιτικός.

Αυτός που βλέπει την πολιτική ως σκαλοπάτι για κάτι άλλο. Θεμιτό αλλά όχι καλό.

Αυτός που το κάνει για προσωπική προβολή…»

Ο.Μ.: Ποιο είναι το μεγάλο έργο που θα αναμορφώσει την Πιερία;

Γ.Κ.: «Στην Πιερία πρέπει να γίνουν κάποια έργα σε συνδυασμό και με τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης. Το λιμάνι του Κίτρους θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτικό- συμπληρωματικό  λιμάνι για αυτό της Θεσσαλονίκης. Σε συνδυασμό με την International Trade Zone να γίνουν έργα κι εδώ για ειδικές καταστάσεις. Ειδικά για τις Βαλκανικές χώρες.

Πέρα από το λιμάνι του Κίτρους, πιστεύω στην αναβάθμιση της Μαρίνας του Πλαταμώνα και στην ανάπτυξη του λιμανιού του Λιτοχώρου ως μαρίνας που θα έχει άμεση σχέση με το Λιτόχωρο.

Επίσης θέλω να γίνει άμεσα η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Πιερίας. Από την Νότια Πιερία, στην Παραλία Κατερίνης. Μια ενιαία Olympus Riviera.

Τέλος, κι αν υπάρχει ένα έργο που θα ήθελα να γίνει στην Πιερία, είναι το αεροδρόμιο στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου. Για πτήσεις charter και όχι μόνο.

Αυτό θα απογειώσει την Πιερία, θα την βάλει στον παγκόσμιο χάρτη και θα βοηθήσει και την Λάρισα».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας