ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τσιαμπέρας: Το πρόγραμμα για αθλητισμό και υποδομές που έμεινε στο συρτάρι από τον Ολυμπιονίκη δήμαρχο

ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ΝΙΚΟΣ: Εκκίνηση-ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ-αθλητισμός.
Οι υποσχέσεις και τα ψέματα!!!
Το πρόγραμμα για αθλητισμό και υποδομές που έμεινε στο συρτάρι από τον Ολυμπιονίκη δήμαρχο.

Ο λόγος για το προεκλογικό πρόγραμμα της “εκκίνησης” για τον αθλητισμό.. Ένα πρόγραμμα που γέννησε πολλές προσδοκίες και ικανοποίηση με την αναγγελία του, λόγω της αθλητικής ιδιότητας του κ. Κουκοδήμου.
Αλλά…..

Ας ξεκινήσουμε από το τι έλεγε ο Ολυμπιονίκης, πολλά υποσχόμενος υποψήφιος τότε δήμαρχος , σε ένα κομμάτι μόνο του προγράμματος το οποίο αναφερόταν στα δύο μεγάλα αθλητικά κέντρα της πόλης μας, το Α και Β ΔΑΚ

“Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ δίνει προτεραιότητα στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού ….(ΤΙΠΟΤΑ δεν έγινε)
…..Τη δημιουργία νέων πολύμορφων λειτουργικών χώρων αθλητισμού, με αναχρηματοδότηση και κυρίως αντλώντας κεφάλαια ΕΣΠΑ αντίστοιχων κωδικών.(ΤΙΠΟΤΑ δεν έγινε)
Για το σκοπό αυτό:
Ανακαινίζουμε τα Α’ ΔΑΚ (γήπεδο Πιερικού) και Β’ ΔΑΚ (κολυμβητήριο) Κατερίνης και ταυτόχρονα αξιοποιούμε στο έπακρο τον περιβάλλοντα χώρο τους για την ανάπτυξη νέων αθλητικών δραστηριοτήτων….( ΤΙΠΟΤΑ και εδώ)

….Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού. Ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση του κτιρίου και η άδεια λειτουργίας του….(Το ψέμα!!!)
Σε άλλο σημείο έλεγε:
“Ανάπλαση, αναβάθμιση και αποκατάσταση – συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Γυμναστηρίου που αποτελεί σημαντικό χώρο άθλησης για την πόλη μας.”( ΤΙΠΟΤΑ και εδώ) …….

Και πολλά πολλά άλλα σημεία του προγράμματος , που έμειναν υποσχέσεις και αποδείχτηκαν ψέματα.

Τρεισήμισι χρόνια μετά όλοι γνωρίζουμε ότι απολύτως τίποτα δεν έγινε, όχι μόνο από τα παραπάνω αλλά και από το σύνολο του προγράμματος . Τίποτα δεν υλοποιήθηκε , ούτε έστω δρομολογήθηκε.
Δεν χρειάζεται να τα πάρουμε ένα ένα γιατί απλά δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως . Μένουν ως ιστορικές υποσχέσεις καθαρά προεκλογικές. Πολύ πιθανόν έως σίγουρο να τις ξανά ακούσουμε ανανεωμένες ή πολύ πιθανόν να δούμε κάποια «έργα» της τελευταίας στιγμής λόγω εκλογών.
Εκτός από ένα πρόγραμμα ολικής ενεργειακής αναβάθμισης του Β ΔΑΚ 750.000 ευρώ το οποίο σεμνύνομαι να αναφέρω ότι εκπονήθηκε και εγκρίθηκε επί των ημερών μου ως πρόεδρος τότε του ΟΠΠΑΠ.
Εκτός και από την τοποθέτηση κάποιων υπαίθριων μηχανημάτων γυμναστικής.
Και εκτός φυσικά του αυτονόητου , την συνέχιση κάποιων αθλητικών διοργανώσεων υπαρχόντων.

Αντί του αθλητικού προγράμματος τι έχουμε σήμερα μετά από τρεισήμισι χρόνια σε επίπεδο έργων;

 • Μία αλλαγή του διαδρόμου του μήκους. Ένα “τεράστιο” έργο πνοής…
  -Τι έγινε με την υπόσχεση για την δημιουργία κλειστού προπονητηρίου στίβου. Χαρακτηριστικά έλεγε ,πάντα φυσικά προεκλογικά, θα ήταν ένα προπονητήριο προδιαγραφών για να φιλοξενεί και αγώνες κλειστού στίβου. Στο άθλημα που τον ανέδειξε, τον στίβο.
  Αντί αυτού τι έχουμε; Ενα “”μνημειώδες έργο”” ΤΕΝΤΑΣ προσωρινής, «χαμηλού κόστους» κοντά 40.000 που με την πρώτη βροχή , πλημμύρισε και έγινε βάλτος.!!!(φώτο στο τέλος) Μία ΤΕΝΤΑ-ΤΣΑΝΤΗΡΙ με το οποίο νοιώθει τόσο ικανοποιημένος που έβγαλε και δελτίο τύπου…
  Φυσικά δεν χρειάζεται να κάνουμε εκτενή αναφορά στα υπόλοιπα μέρη του προγράμματος για ορεινό χειμερινό αθλητισμό ή για τα προγράμματα μαζικού το καλοκαίρι, εκμεταλλευόμενοι τις ακτές μας… ΤΙΠΟΤΑ
  Ούτε φυσικά για την υλοποίηση ή φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων που έκανε αναφορά το πρόγραμμα. Έχουμε μια διοίκηση με έναν επικεφαλής δήμαρχο Ολυμπιονίκη που δεν άφησε το στίγμα του, ούτε καν εδώ στον χώρο που τον ανέδειξε..
  Ανικανότητα ή αδιαφορία;
  Ότι και να είναι, το σίγουρο είναι ότι έχουμε μία χαμένη τετραετία για τον αθλητισμό της πόλης μας, για τα παιδιά μας…
  Μία πόλη, ένας δήμος με τόσες δυνατότητες, με τόσους συλλόγους αθλητικούς. Με βουνό, με θάλασσα .Με αθλητικές υποδομές όμως δεκαετιών οριακά συντηρημένες . Καμιά παρέμβαση. Τίποτα το καινούριο . Αθλητικά κέντρα υποστελεχωμένα από προσωπικό . Κανένα ενδιαφέρον από καμιά διοίκηση μέχρι τώρα. Ένας δήμος με μηδενική αθλητική εξωστρέφεια . Από την άλλη ευτυχώς που υπάρχουν και οι σύλλογοι που παλεύουν με αντίξοες συνθήκες οικονομικές . Σύλλογοι που παλεύουν να επιβιώσουν , που παλεύουν να κρατήσουν τα παιδιά μας μακριά από κινδύνους . Όπως επίσης και κάποιοι Κατερινιώτες/σες αθλητές/τριες που κάνουν την Κατερίνη μας γνωστή εκτός συνόρων, χωρίς καμία απολύτως στήριξη από τον Δήμο.
  Πρέπει και είναι επιτακτική ανάγκη να αναγεννηθεί η πόλη μας αθλητικά με ένα ολιστικό πρόγραμμα μαζικού και συλλογικού αθλητισμού με την πλήρη συμμετοχή και στήριξη του δήμου.
  Είναι απαραίτητο να δοθεί η αξία που πρέπει να έχει το κεφάλαιο Αθλητισμός-Δήμος Κατερίνης , μέσα από ένα οργανόγραμμα διοικητικό και επιχειρησιακό. Με κατάλληλη στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού και εύρεση πόρων-προγραμμάτων. Αποδείχθηκε ότι οι “αυθεντίες” δεν φτάνουν , σωτήρες δεν υπάρχουν . Υπάρχει και χρειάζεται μόνο όραμα αλλά κυρίως θέληση και δουλειά για να κάνουμε πάλι την Κατερίνη μας να πρωταγωνιστεί στον αθλητισμό. Το ξεκίνημα πρέπει να γίνει άμεσα , χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τον αθλητισμό μας. Παρακάτω ακολουθεί ο σύνδεσμος, όπου μπορείτε να διαβάσετε το τότε προεκλογικό πρόγραμμα του δημάρχου , τίς υποσχέσεις του.
  Τα συμπεράσματα δικά σας!!!
  https://koukodimos.gr/to-programma/athlitismos/

ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα