ΑΠΟΨΗ

Πλάκα Λιτοχώρου | Ολημερίς τη χτίζανε, σε κάθε κακοκαιρία εγκρεμιζόταν…

Για ακόμη μία φορά η Πλάκα Λιτοχώρου βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας με πολλές καταστροφές στην παραλιακή της ζώνη.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει η σελίδα στο Facebook “Πλάκα το ψαροχώρι του Ολύμπου” φαίνονται οι καταστροφές και η απογοητευτική εικόνα που δημιουργήθηκε στην περιοχή μετά την τελευταία κακοκαιρία.

Η απαξίωση της περιοχής συνεχίζεται με συνεχή “μπαλώματα” που στην πρώτη κακοκαιρία τα “παίρνει η θάλασσα”.

Οι πολλοί επαγγελματίες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση και στο έλεος του καιρού με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να μην δίνουν – επί δεκαετίες – λύση στο θέμα. Το μόνο που ακούμε κάθε φορά είναι ότι η περιοχή είναι αιγιαλός και δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Αυτό βέβαια δεν μπορεί πλέον να αποτελεί δικαιολογία μιας και αν υπάρχει θέληση πολλά μπορούν να γίνουν. Ο “αιγιαλός” δεν μπορεί να ισχύει μόνο για την Πλάκα Λιτοχώρου και όχι για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Έστω και αργά, στον Πλαταμώνα πραγματοποιείται ένα μεγάλο έργο που “είδαν” στο παρελθόν οι διοικούντες, στο Λιτόχωρο κανένας δεν είδε – χρόνια πριν – τις εξελίξεις;

Την ώρα που άλλες περιοχές με ανάλογα “θέματα αιγιαλού” αναπτύσσονται με έργα υποδομής που φέρνουν τουριστική ανάπτυξη, η άλλοτε κοσμοπολίτισσα και ξακουστή Πλάκα Λιτοχώρου αφέθηκε και εγκαταλείφθηκε στην τύχη της…

Θλίψη _

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας