ΑΠΟΨΗ

Οι “βραδυφλεγείς” αντιδράσεις Ανδρουλάκη…

Ασφαλώς και η Καϊλή ήταν μέχρι προχθές ΠΑΣΟΚ.

Κι όχι απλά ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε βουλευτής και ευρωβουλευτής του.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η πολιτική της συμπεριφορά – όπως και αυτή του Λοβέρδου αλλά και πολλών άλλων στελεχών ανά την Περιφέρεια – περισσότερο έμοιαζε με στελέχους του Μητσοτάκη.

Μάλιστα τα εγκωμιαστικά της σχόλια για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του δεν έμεναν αναπάντητα από κυβερνητικά στελέχη αλλά και από τον “αρχικοριό” – ανιψιό Μητσοτάκη κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Τα σχόλια για το πρόσωπό της είναι γνωστά (και δημοσιευμένα στα social media).

Επίσης στη δημοσιογραφική και την πολιτική πιάτσα ήταν κοινό μυστικό καθώς και απαίτηση των μεγαλύτερων φιλοκυβερνητικών – και όχι μόνο –  λογαριασμών η μεταπήδησή της στο κόμμα Μητσοτάκη. Αυτά όμως ξεχάστηκαν σε ένα βράδυ μετά τη σύλληψή της από τις Βέλγικες αρχές. Η Νέα Δημοκρατία – επικοινωνιακά σωστά – χρεώνει τη δράση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο ΠΑΣΟΚ καθώς το υπό έρευνα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς ξυπνά μνήμες από το παρελθόν, κάτι που αναπόφευκτα δημιουργεί αντανακλαστικά στους Έλληνες πολίτες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πολλές ευκαιρίες να διαγράψει, τους προηγούμενους μήνες, την ευρωβουλευτή του κινήματος. Οι εκτός κομματικής γραμμής δηλώσεις της και η διαφοροποίησή της από κεντρικές πολιτικές επιλογές του προέδρου, καθώς και η υπονόμευση του θέματος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη στην επιτροπή PEGA, το δικαιολογούσαν. Αντί αυτού επέλεξε τις ήπιες αντιδράσεις αποδοκιμασίας.

Η δήλωσή του εχθές στον ANT1 ότι είχε ήδη αποφασίσει από τον Σεπτέμβριο η Καϊλή να μην έχει θέση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιεί και δεν καλύπτει ακόμα και τους θερμότερους υποστηρικτές του, διότι ουδέποτε ανακοίνωσε την πρόθεσή του δημόσια!

Την ίδια ήπια στάση ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και στην περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου. Και στις πολιτικές επιλογές και τις διαφοροποιήσεις Λοβέρδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγει την ηπιότητα και όχι τις άμεσες λύσεις και ας του δίνει συνεχώς αφορμές να τον διαγράψει.

Αν στις δύο αυτές περιπτώσεις προστεθεί και η κάτω του αναμενομένου – σίγουρα πάντως κάτω των προσδοκιών για τη σοβαρότητα των θεμάτων που αντιμετωπίζονται στη Βουλή – κοινοβουλευτική παρουσία, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει πρόβλημα. Την ίδια ώρα διάφορα στελέχη ανά την Ελλάδα βάζουν όλο και χαμηλότερα τον πήχη των εκλογικών ποσοστών δηλώνοντας δημόσια ικανοποιημένοι από το διψήφιο (10,5%) ποσοστό που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.  Κατά την άποψή μου μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορούν να είναι στο ΠΑΣΟΚ με τέτοια ποσοστά…

Ο κ. Ανδρουλάκης πήρε από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ισχυρή εντολή ανανέωσης. Από τις αντιδράσεις και τις επιλογές του δεν φαίνεται να το έχει κατανοήσει πλήρως αυτό.

Στα θετικά της υπόθεσης είναι η θεσμική αντιμετώπιση του θέματος των υποκλοπών αλλά και οι εν γένει προτάσεις του κινήματος σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Αυτά όμως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν πολιτικά τις “βραδυφλεγείς” αντιδράσεις του νέου προέδρου.

Γιάννης Παπαζαχαρίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα