ΑΠΟΨΗ

Αν ήμουν στο μυαλό του Γερολιόλιου…

Αν ήμουν στο μυαλό του Γερολιόλιου…

Αν ήμουν στο μυαλό του Γερολιόλιου ή αν μπορούσα να τον επηρεάσω έστω και στο ελάχιστο το μοναδικό πράγμα που θα έκανα ή η μοναδική συμβουλή που θα του έδινα θα ήταν να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με το έργο του στο Δήμο Δίου-Ολύμπου μέχρι και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Δηλαδή τι να κάνει;
Να μην ασχοληθεί επικοινωνιακά καθόλου με τις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων και στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου να ανακοινώσει το πλήρες ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του για την επόμενη περίοδο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας να αμφισβητεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου θα δημιουργήσει ένα πλήρες, σε αριθμό υποψηφίων – και άκρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο.

Όσο και αν καταλαβαίνω ότι οι ανακοινώσεις υποψηφίων είναι απαραίτητες, έως και απαιτητές ειδικά στη Δ.Ε. Δίου λόγω του εντονότερου τρόπου με τον οποίο οι πολίτες της ζούνε τις κάθε είδους εκλογές, άλλο τόσο καταλαβαίνω και αυτούς που συμμερίζονται ότι τέτοιες ανακοινώσεις δηλώνουν – επικοινωνιακά τουλάχιστον – μια αναιτιολόγητη χρονικά εκλογική εγρήγορση και για κάποιους άλλους αδυναμία. Εκτός κι αν όλα τα παραπάνω είναι θέμα στρατηγικής και ο αγαπητός Βαγγέλης έγινε τελευταία λάτρης του Κινέζου θεωρητικού Σουν Τζου που έλεγε: “Να φαίνεσαι αδύναμος όταν είσαι δυνατός και δυνατός όταν είσαι αδύναμος”.

Αντιλαμβάνομαι το άγχος της κάλπης αλλά και των ανθρώπων που τον συμβουλεύουν, οφείλουν όμως και αυτοί να αντιληφθούν ότι ο Γερολιόλιος πηγαίνει στις επόμενες εκλογές “καβάλα στ’άλογο” και ως εν ενεργεία δήμαρχος που θα κριθεί πρώτα και κυρίως για το έργο του.

Αν κάποιο θέμα υπάρχει σήμερα είναι αυτό της επικοινωνίας του δημαρχιακού έργου. Δεν αρκούν για αυτό μία ή δύο – ακόμα και πολλών ωρών – λαϊκές συνελεύσεις απολογισμού ή συνεντεύξεις . Κι επειδή ο κόσμος ξεχνά εύκολα, χρειάζεται καθημερινή επικοινωνία, σε κάθε κοινότητα, του δημαρχιακού έργου που θα περιέχει συγκριτικά παραδείγματα σε σχέση με το παρελθόν.

Ο Γερολιόλιος είχε την ατυχία να αναλάβει ένα δήμο ρημαδιό, χωρίς αρχή και τέλος. Αυτό όμως αποτέλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για αυτόν ώστε, με σκληρή δουλειά, να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Κι αυτό έγινε!

Ακόμα και οι πλέον κακεντρεχείς αντιλαμβάνονται ότι η θητεία Γερολιόλιου δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις προηγούμενες θητείες δημάρχων στο δήμο Δίου-Ολύμπου. Τα χωριά καθαρίστηκαν (που αποτελούσε και την πρώτη του δέσμευση), τα σκουπίδια μαζεύονται με επιτυχία, έργα που επί χρόνια κάπου “βάλτωναν” ολοκληρώθηκαν, νέα έργα γίνονται και κονδύλια εξασφαλίζονται.
Εν κατακλείδι η καθημερινότητα των δημοτών βελτιώνεται. Αυτά βέβαια, προφανώς και δεν γίνονται ως δια μαγείας, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι και κόσμος που εργάζεται σκληρά.

Στη θητεία Γερολιόλιου σκιές και σοβαρά ατοπήματα δεν υπάρχουν. Ούτε σκάνδαλα. Αυτό εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος κοιτώντας δίπλα. Οι όποιες γκρίνιες, που προέρχονται από λάθη ή επιπολαιότητα της στιγμής, ηρεμούν όταν γίνονται για μία και μόνο φορά. Είναι κρίμα όμως για τον Γερολιόλιο – και αδικεί τον εαυτό του και το έργο του –  να “τρώει” κίτρινες κάρτες για ανούσιες απευθείας αναθέσεις που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Προσωπική μου άποψη ήταν και είναι ότι ο Γερολιόλιος είναι κυρίαρχος πολιτικά στο δήμο Δίου-Ολύμπου και παράλληλα ένας βασικός πολιτικός παίκτης σε επίπεδο νομού. Εκτιμώ ότι θα κερδίσει άνετα, από την πρώτη Κυριακή, τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Οτιδήποτε άλλο για εμένα θα αποτελεί έκπληξη.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας