ΑΠΟΨΗ

Συγχώρεσέ τους Θοδωρή, δεν ξέρουν τι κάνουν…

Από σήμερα η πιερική γη φιλοξενεί τη σορό του Ιατρού Θεόδωρου Γκέγκα που κατέληξε εχθές, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Στις αρχές Αυγούστου, όταν και τελευταία φορά τα είπαμε στο όρθιο στον πεζόδρομο, τίποτα δεν έδειχνε ότι ο Θοδωρής θα καταλήξει τόσο σύντομα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα κοινοί μας φίλοι και συνάδελφοί του με ενημέρωσαν για την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας – και ειδικά την περίοδο που το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης υπήρξε νοσοκομείο αναφοράς της COVID-19 – ο Θεόδωρος Γκέγκας έδινε τη μάχη στην πρώτη γραμμή προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο και σώζοντας δεκάδες συμπολίτες μας. Παράλληλα στον ελεύθερο χρόνο του ποστάριζε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πληροφορίες σχετικές με τη νόσο και στοιχεία για τους μη εμβολιασμένους που νοσηλευόταν.

Με την είδηση του θανάτου του ομάδες αντιεμβολιαστών του επιτέθηκαν μέσω Facebook με τoν χυδαιότερο τρόπο χωρίς να σέβονται τη μνήμη του και το γεγονός ότι ένα νέο παιδί, που δεν νομίζω ότι ποτέ πείραξε κανένα, έφυγε από τη ζωή στα 44 χρόνια βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς του, τα αδέρφια του και τους φίλους του.  

Θεώρησαν περιττό βέβαια να αναφέρουν το γεγονός της χρόνιας μάχης του Θοδωρή με τον καρκίνο και βέβαια επιτέθηκαν σε έναν νεκρό για τις αναρτήσεις του. Πόσο άρρωστα μυαλά ζουν ανάμεσά μας…

Με χυδαία ψέματα προσπαθούν, ακόμα και αυτές τις τραγικές στιγμές, να διασπείρουν τον φόβο και την ασχετοσύνη τους αμφισβητώντας την ίδια την ιατρική επιστήμη.

Οι αναρτήσεις τους είναι δημόσιες, ο Εισαγγελέας οφείλει να πράξει τα αυτονόητα.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας