ΑΠΟΨΗ

Οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται! Μόνο ξέγνοιαστο δεν θα είναι το φετινό καλοκαίρι

Οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται! Μόνο ξέγνοιαστο δεν θα είναι το φετινό καλοκαίρι

Την ώρα που η κοινωνία και το γενικότερο πολιτικό – οικονομικό περιβάλλον θυμίζουν “βραδυφλεγή” βόμβα, τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη δεν κοπάζουν, παρά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2023. Τη δήλωση αυτή “αμφισβητούν” με τη στάση τους τα ίδια τα στελέχη της Κυβέρνησης και οι κυβερνητικοί βουλευτές, καθώς οι πάντες μιλούν για εκλογές και δρουν με ορίζοντα τις κάλπες. Η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα εκλογές με τους συζητούντες να κάνουν λόγο για κάλπες τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Η ανεξέλεγκτα ανοδική πορεία των τιμών που φέρνει σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι καθημερινές τουρκικές απειλές και η τραγική πορεία των κρουσμάτων της πανδημίας προμηνύουν ένα καλοκαίρι που μόνο ως ξέγνοιαστο δεν μπορεί να περιγράφει.

Ο φόβος για το τι πρόκειται να ακολουθήσει από τον Σεπτέμβριο και μετά, σε αγορά και κοινωνία, συνηγορεί στο γεγονός ότι οι πρόωρες κάλπες θα στηθούν και ως μία διέξοδος.

Δεδομένα οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται, παρόλα αυτά και όσο οι μήνες του καλοκαιριού θα περνάνε, ανοίγει η συζήτηση για την ημερομηνία της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε οργασμό και βασικό θέμα αποτελεί η “άγνωστη” απλή αναλογική και οι αλλαγές που θα φέρει η εφαρμογή της στον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Παρόλο που όλοι τονίζουν ότι τα κομματικά ψηφοδέλτια είναι κατά ένα μεγάλο μέρος έτοιμα, αυτό θα αποτελέσει βασικό στοιχείο – ως προς την ψήφο – για την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. Αν εξαιρεθεί η Νέα Δημοκρατία που εκ των πραγμάτων έχει βουλευτές που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, από εκεί και πέρα θα δούμε κοσμογονικές αλλαγές στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του ΠΑΣΟΚ.

Τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης οδεύουν προς την κάλπη ανανεωμένα μετά τα συνέδριά τους και με την εντολή από τα μέλη τους προς τους προέδρους τους να τα αλλάξουν όλα.

Παρά το γεγονός ότι μπαίνοντας στο καλοκαίρι οι ειδήσεις μειώνονται, φέτος φαίνεται πως κάτι τέτοιο δύσκολα θα ισχύσει.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα