ΑΠΟΨΗ

Δεν το χωρά ο νους το πώς φτάσαμε στη χθεσινή άνανδρη επίθεση και δολοφονία…

Όλα τα χρόνια τα γήπεδα τα φάγαμε με το κουτάλι. Από μαθητής δημοτικού τις Πέμπτες στο Παλέ, στου Χαριλάου ως λυκειόπαιδο, στο Βίγκο ως φοιτητής, στο Σαρλερουά, στο Μόναχο….
Ακολούθησα τον ΑΡΗ παντού.

Ήμουν σε παιχνίδι στο Παλέ με άλλους 40 Αρειανούς και απέναντί μας χιλιάδες παοκτσήδες. Είδα παιχνίδια της ομάδας μου μέσα στην Τούμπα, μέσα στο Παλατάκι και δεν φοβήθηκα ποτέ. Ποιους να φοβηθώ; Τους φίλους μου; Γιατί κατά ένα περίεργο τρόπο οι καλύτεροι μου φίλοι είναι παοκτσήδες…

Παπάφη με Κλεάνθους έμπαινα μέσα στα μαγαζιά τους, στη λαχαναγορά που πήγαινα ήμασταν όλοι κι όλοι 10 Αρειανοί και πότε και πουθενά δεν με ακούμπησε κανείς! Απεναντίας, “Καλώς τον Αρειανό” μου έλεγαν.
Με σεβόταν και τους σεβομουνα. Κι όποιος πήγαινε να αντιδράσει τον εβαζαν στη θέση του.

Ξέρεις ο οπαδός καταλαβαίνει τον νταλγκά του αντιπάλου όταν χάνει. Η καζούρα και το πείραγμα έχουν όρια που, σαν άγραφο νόμο, δεν ξεπερνάς.

Μεγαλώσαμε, κάναμε παιδιά, τα κάνουμε Αρειανούς όπως μας έκαναν οι πατεράδες και θειοί μας… Κι ας έχουμε να δούμε τίτλο από αμούστακα παιδιά στο μπάσκετ και αγέννητοι στο ποδόσφαιρο. Είμαστε όμως Αρειανοί και το έχουμε καμάρι. Έτσι, χωρίς εξήγηση. Κι εμένα όλοι οι φίλοι μου το σέβονται αυτό.

Η δολοφονία του Άλκη, του 19χρονου Αρειανού φοιτητή έξω από το γήπεδό μας είναι κάτι που δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω, είναι κάτι που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν και οι φίλοι μου οι παοκτσήδες πρώτα.

Μεγαλώσαμε σε άλλες εποχές, χωριζόμασταν έξω από το Παλέ και μετά ξαναβρισκόμασταν…

Δεν το χωρά ο νους το πώς φτάσαμε στη χθεσινή άνανδρη επίθεση και δολοφονία. Κρίμα κι άδικο!

Η πολιτεία να λάβει μέτρα και να τα στηρίξουμε όλοι, μα πρώτα από όλα να καθαρίσει το τοπίο στη Θεσσαλονίκη και να αποδοθούν ευθύνες εκεί από όπου πραγματικά προέρχονται!

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα