ΑΠΟΨΗ

Η αποφασιστικότητα για την κατεδάφιση της αστυνομίας να γίνει δημιουργία τοπόσημου για το Λιτόχωρο και τον Όλυμπο

Η αποφασιστικότητα για την κατεδάφιση του κτηρίου της αστυνομίας να γίνει δημιουργία τοπόσημου για το Λιτόχωρο και τον Όλυμπο

Η κατεδάφιση του κτηρίου όπου στεγαζόταν επί δεκαετίες το ΑΤ Λιτοχώρου έδειξε την αποφασιστικότητα της διοίκησης Γερολιόλιου. Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας έγινε πραγματικότητα.

Και τώρα τί;

Τώρα δίνεται η ευκαιρία το σημείο να αποτελέσει χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς και να αποτελέσει την είσοδο προς τον Όλυμπο. Παράλληλα ήρθε η ώρα για μια πλήρη μελέτη ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής.

Προτάσεις υπάρχουν από πολλούς…

Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί μια επιτροπή «ανάπλασης» στην οποία οι αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί, επαγγελματίες, σύλλογοι και πολίτες θα καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν – και αφού ληφθούν υπ’ όψιν η νέα νομοθεσία για τον Εθνικό Δρυμό και οι παλιές μελέτες του δήμου και του δασαρχείου Πιερίας που αφορούν την περιοχή του Ενιπέα – να προκηρυχτεί ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, όπως έχει ήδη από το δήμαρχο ανακοινωθεί, για την ανάπλαση τόσο της εισόδου προς τον Όλυμπο όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά όπως π.χ. η ανάπλαση του parking και η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης στο Λάκο και στο υδραγωγείο αφού πρώτα τακτοποιηθούν όλα τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν (ιδιοκτησίας, αποχέτευσης κ.ο.κ.). Εκεί που επίσης πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή είναι η σύνδεση του σημείου και με την μελλοντική επέκταση του περιφερειακού δρόμου από το βόρειο τμήμα του οικισμού του Ενιπέα με κατεύθυνση προς του Μήλιου το Γεφύρι και στη διασταύρωση για τα Πριόνια

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, στο σημείο αναμένεται αρχικά να γίνει ένας κυκλικός κόμβος για να ρυθμιστεί η κυκλοφορία.

Είμαι χαρούμενος που επιτέλους η κατεδάφιση έγινε και δίνεται η ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να συζητήσει για το μέλλον της δημιουργώντας κάτι νέο!

Άραγε πόσα χρόνια είχε να συμβεί αυτό;

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα