ΑΠΟΨΗ

Πολιτική παράνοια

Πολιτική παράνοια

Γράφει ο Γιάννης Παπαζαχαρίας

Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου – κατά κόσμον ΓΑΠ – ανακοίνωσε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 την υποψηφιότητά του για την θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Στις 4 Οκτωβρίου του 2009 – και αφού είχε πάρει το δαχτυλίδι του ΠΑΣΟΚ από τον Κώστα Σημίτη τον Γενάρη του 2004, εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας με ευρεία πλειοψηφία έχοντας 160 βουλευτές.

Βασικό σύνθημα στην προεκλογική εκστρατεία και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ήταν το γνωστό “Λεφτά υπάρχουν” που αποτελεί μία από τρεις μεγαλύτερες πασοκικές ατάκες μαζί το “Τσοβόλα δώστα όλα” του πατέρα του και το “Μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου.

Από την ημέρα που ο ΓΑΠ ανέλαβε την εξουσία είχε όλο το χρόνο μπροστά του να αποδείξει ότι λεφτά υπάρχουν. Αντ’ αυτού, μαζί με τον άλλον απίθανο υπουργό των Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου διέσυραν τη χώρα διεθνώς φορτώνοντας στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ τη χρεοκοπία της χώρας.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι όσοι υποστηρίζουν ότι η χρεοκοπία της χώρας ξεκίνησε το 2004 είναι είτε άσχετοι, είτε αφελείς, είτε στημένοι να ξεπλύνουν τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων Σημίτη. Του Σημίτη που ο ίδιος ο ΓΑΠ διέγραψε το 2008.

Για χάρη όμως της συζήτησης που έχει ανοίξει στο παρελθόν – και με την υποψηφιότητα ΓΑΠ θα ανοίξει εκ νέου – για τη χρεοκοπία της χώρας το 2009 ας δεχθούμε ότι φταίνε οι κυβερνήσεις της ΝΔ από το 2004.

Από την παραπάνω παραδοχή προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα:

Όταν ο ΓΑΠ αντιλήφθηκε την κατάσταση και ότι όντως “λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν”, ή υπάρχουν και δεν μπορούσε να τα βρεί, γιατί δεν οδήγησε την χώρα σε εκλογές;

Γιατί επέλεξε να παραδόσει την εξουσία – ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός της Ελλάδας – στο δοτό Παπαδήμο και στη συνέχεια στον Σαμαρά;

Η πολιτική παράνοια δεν σταματά όμως εκεί. Η εφαρμογή των μνημονίων χρειαζόταν πρόθυμους που διψούσαν για εξουσία. Με αυτόν τον τρόπο εμφανίστηκαν στην πολιτική ζωή του τόπου και στην εξουσία τα φοβερά παιδιά του Καρατζαφέρη. Η τραγική ειρωνία είναι ότι από τα μνημόνια απαλλαχθήκαμε, από αυτούς που ποδοσφαιροποίησαν την πολιτική ζωή του τόπου όχι.

Στη συνέχεια, ο ΓΑΠ – για ένα καπρίτσιο κόντρα στο Βενιζέλο – ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ απέναντι στο κόμμα του πατέρα του και στις επόμενες εκλογές με ποσοστό 2,97% έμενε εκτός βουλής. Παράλληλα με αυτή του την ενέργεια κόντεψε να αφήσει εκτός βουλής και το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα – συγκεκριμένα εχθές – έρχεται ξανά να διεκδικήσει εκ νέου το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα