ΑΠΟΨΗ

Αναγνώριση από «εχθρούς» και φίλους

Αποθέωση από «εχθρούς» και φίλους

Εχθές στη Φιλοθέη το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία. Τα παλιά στελέχη αλλά και τα τωρινά που πολλά από αυτά, επειδή ο άνεμος είναι ούριος, βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια στους κόλπους της. .

Η χθεσινή εκδήλωση με θέμα “Κωνσταντίνος Καραμανλής – Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη” είχε ως κεντρικό ομιλητή τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που μετά από 12 ολόκληρα χρόνια μίλησε δημόσια στην Αθήνα.

Η ομιλία Καραμανλή, με συνεχείς αναφορές στις πολιτικές επιλογές του Εθνάρχη στο πέρασμα των χρόνων και η σύνδεσή τους με το σήμερα, ανέδειξε τον κυρίαρχο ρόλο του καραμανλισμού στη σύγχρονη Ελλάδα. Για το  μεγαλύτερο μέρος της Νέας Δημοκρατίας και για την παραδοσιακή βάση της παράταξης, το καραμανλικό DNA του κόμματος είναι αδιαπραγμάτευτο και με φυσικό εκπρόσωπο σήμερα τον Κώστα Καραμανλή αποτελεί εγγύηση ενότητας της παράταξης. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία στέκει όρθια, ακόμη, παρά τα όποια λάθη των εκάστοτε αρχηγών της.

Το είπε εξαιρετικά ο αγαπητός πρόεδρος εχθές κλείνοντας την γεμάτη συμβολισμούς και μηνύματα ομιλία του: “Η Ιστορία διδάσκει. Ο Καραμανλής μάς το θυμίζει. Όλοι εμείς έχουμε χρέος να αποδείξουμε ότι διδαχθήκαμε καλά το μάθημά μας”.

Και μετά από αυτή τη φράση τον χειροκρότησαν πολύ και πολλοί. Μεταξύ των πολλών και οι υβριστές του αλλά και ορφανά του συστήματος Σημίτη που ο Πρωθυπουργός σήμερα αξιοποιεί.

Κανένας δεν ξεχνά και τίποτα δεν ξεχνιέται, έρχεται όμως – μετά από τεράστια υπομονή στη συγκεκριμένη περίπτωση – η ώρα της προσωπικής δικαίωσης. Όχι πως ο πρόεδρος την είχε ανάγκη, είναι αυτή όμως η ωραία αίσθηση να σε αποθεώνουν εχθροί και φίλοι, όπως ακριβώς και τον Εθνάρχη!

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας