ΑΠΟΨΗ

Σε όλες τις σοβαρές χώρες τα καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζονται , στην Ελλάδα η κυβέρνηση επικαλείται τα Θεία

«Με το Θεό δεν μπορείς να τα βάλεις», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια

Γράφει ο Γιάννης Παπαζαχαρίας

Το καλοκαίρι η Βόρεια Εύβοια κάηκε. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού ήταν πως «όλα θα γίνουν στην ώρα τους» και πως «όλα θα γίνουν σωστά από την αρχή». Μάλιστα για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας ορίστηκε επικεφαλής ο Σταύρος Μπένος. Μάλιστα σε συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, τον Αύγουστο  του 2021, ο κ. Μπένος μίλησε για «ολιστική δράση» ενώ αναφέρθηκε στις τρεις φάσεις του προγράμματος: Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες, αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την αναγέννηση της περιοχής.

Οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να θωρακιστούν άμεσα, κυρίως οι κατοικημένες περιοχές (χωριά) από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, φαίνεται πως δεν πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα κυβερνητικό αλαλούμ δηλώσεων με τον υφυπουργό Εσωτερίκων κ. Πέτσα να δηλώνει με κυνικότητα και περίσσια ασχετοσύνη: «Οι ζημιές είναι χαμηλά προς τη θάλασσα μη συνδέουμε τις ζημιές κοντά στη θάλασσα με τα καμένα».

Τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου που είπε πως «Με το Θεό δεν μπορείς να τα βάλεις». Η παραπάνω δήλωση προφανώς θα ήταν άκρως ικανοποιητική αν γινόταν σε μια άλλη χώρα, στο Ιράν ας πούμε ή σε μια εποχή γύρω στο μεσαίωνα.

Στις μέρες μας βροχές, πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα ακραία φαινόμενα δεν αποδίδονται στο Θεό αλλά προβλέπονται και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθούν με την πρόληψη που απαιτείται.

Προφανώς και τα παραπάνω δεν είναι θέμα πίστης στο Θεό. Η Κυβέρνηση όφειλε να προβλέψει τα αποτελέσματα και να ετοιμάζεται με τον κατάλληλο τρόπο για την αντιμετώπισή τους. Σε διαφορετική περίπτωση όφειλε να κάνει αυτοκριτική και πάνω στις λάσπες και στις χαμένες περιουσίες να μας πει το τι ακριβώς πρόκειται να κάνει και στην περίπτωση της Εύβοιας το τι δεν έγινε έγκαιρα.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας