ΑΠΟΨΗ

Η Εκκίνηση προσπαθεί να κάνει… επανεκκίνηση

Της Ελίνας Διαμαντοπούλου

Τα σημαντικά στη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Κατερίνης ήταν όσα δεν ειπώθηκαν αλλά υποδηλώθηκαν από τον κ. Κουκοδήμο και τη συνολική του παρουσία το περασμένο Σάββατο. 

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια ο δήμαρχος της πόλης στάθηκε απέναντι από δημοσιογράφους για να δεχθεί ερωτήματα σχετικά με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της διοίκησής του. Να θυμίσουμε ότι με την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου περιορίστηκε μόνο σε γραπτό κείμενο απολογισμού επικαλούμενος την πανδημία… 

Η επιλογή του να βρίσκεται μόνο με τον συνδιοικούντα Γιώργο Νταντάμη και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου στο πάνελ της συνέντευξης δεν ήταν σίγουρα τυχαία.  Όπως και το ότι απουσίαζαν όλοι οι αντιδήμαρχοι και όσοι μέσα από τις θέσεις τους ασκούν διοίκηση στο δήμο. Ο δήμαρχος άντλησε όλα τα στοιχεία από τις υπηρεσίες και τα στελέχη του, τους ευχαρίστησε για τη δουλειά που έκαναν μέχρι τώρα αλλά, όσο άκομψο κι αν ακουστεί, δεν τους ήθελε στα πόδια του. 

Και ο λόγος είναι προφανής. Η πολιτική εικόνα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει τρωθεί στα δύο χρόνια της δημαρχιακής του θητείας και σε αυτό ευθύνονται και κάποια από τα στελέχη του. Με τη δική του ανοχή βεβαίως. Για παράδειγμα δεν θα ήταν έξυπνο να βρεθεί πλάι – πλάι στον απολογισμό με αντιδήμαρχο που ελεγχεται για απευθείας αναθέσεις από τις εισαγγελικές αρχές. Μπορεί να μην απάντησε στο σχετικό ερώτημα του OlympusMera (φρονώ ότι δεν κατάλαβε τη διατύπωση της ερώτησης) αλλά το θέμα είναι μείζον και έχει ανοίξει για τα καλά αγγίζοντας και τον ίδιο. Στην περίπτωση του Νταντάμη όμως θα έκανε-εκ των πραγμάτων-μία εξαίρεση. Έστω και με… βαριά καρδιά. 

Σε αυτή τη φάση το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πετάξει από το κάδρο ο,τιδήποτε θα μπορούσε να τον “λερώσει” πολιτικά. Το κατά πόσο θα το καταφέρει είναι άλλο θέμα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε, ούτε να προδικάσουμε εξελίξεις. 

Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι θέλει να αφήσει πίσω το εριστικό προφίλ της πρώτης διετίας. Όταν πιέζεται “απασφαλίζει”, κάτι που είδαμε να συμβαίνει αρκετές φορές σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων. Η λεκτική επίθεση στο Σάββα Χιονίδη, το Νίκο Παπαζιώγα και το Νίκο Τσιαμπέρα – και μάλιστα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς- αποτελούν μελανή σελίδα της μέχρι τώρα θητείας του. Όπως και οι συχνές επιθέσεις σε δημοσιογράφους (με κάποιους θα βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες σε λίγους μήνες). Πάντως στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου ήταν πιο χαλαρός από ποτέ και αποφασισμένος να… παραμείνει ευγενικός με τον Τύπο ο οποίος, ομολογουμένως, δεν τον στρίμωξε-αν και θα μπορούσε.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Εκκίνηση προσπαθεί να κάνει… επανεκκίνηση με αποκλειστικό πρωταγωνιστή τον ίδιο τον δήμαρχο. Το ξέρει πολύ καλά και ο Κώστας αλλά και το περιβάλλον του ότι η δημοτική του παράταξη δεν μπορεί να τον βοηθήσει σε αυτό.

Αν ο ίδιος μπορεί να αναστρέψει την προβληματική εικόνα που παρουσιάζει η διοίκηση, θα φανεί πολύ σύντομα. 

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, ενώ παρουσιαζει την εκπομπή “Καθημερινά” που προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00, στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων....
Είναι παντρεμένη με το Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας