ΑΠΟΨΗ

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν εμπιστεύεται το σύστημα παιδείας της χώρας του

Ας πάμε… 15 χρόνια πίσω

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν εμπιστεύεται το σύστημα παιδείας της χώρας του», αυτός θα ήταν ο κεντρικός τίτλος και η κεντρική ιδέα στα ΜΜΕ αν γυρνούσαμε, με τις σημερινές συνθήκες, το χρόνο 15 χρόνια πίσω και Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Κι αν επέλεγε τα παιδιά του να φοιτήσουν σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού και όχι στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Σε πραγματικές συνθήκες κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να γίνει. Αυτά τα κάνουν άλλοι. Ο Καραμανλής είναι γέννημα θρέμμα του ελληνικού λαού, από αυτόν προέρχεται και σε αυτόν και μόνο λογοδοτεί. Στο Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο φοίτησε και αυτό θα κάνουν και τα παιδιά του που επιτυχώς έδωσαν πανελλήνιες και πέρασαν στις σχολές που επιθυμούσαν. Η Αλίκη πέρασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ ο Αλέξανδρος Διοίκηση επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη.

Είναι προφανές πως η φοίτηση στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο αποτελεί συνειδητή επιλογή για την οικογένεια. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι μεμπτό παιδιά πολιτικών να σπουδάζουν στο εξωτερικό, δείχνει όμως και την ειδοποιό διαφορά.

Και αυτό είναι που αξίζει!

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας