ΑΠΟΨΗ

Εμβολιασμοί, νόσηση και… μπουρδολογία

Κάποιες σκέψεις για όλους όσους «μπουρδολογούν» επί του εμβολίου:

Ποτέ και ανά τους αιώνες τα εμβόλια δεν προσέφεραν προστασία. Πρόληψη προσφέρουν ΠΡΟΛΗΨΗ

– Αν κολλήσεις τον ιό, που τελικά υπάρχει και δεν είναι ψέμα όπως εδώ και καιρό μας έχουν πολλοί ζαλίσει, αν είσαι εμβολιασμένος περνάς την COVID-19 με ήπια συμπτώματα γιατί έχεις αναπτύξει ήδη αντισώματα. Ελάχιστες είναι και οι πιθανότητες επιπλοκών παρά τις παραλλαγές.

Αν δεν είσαι εμβολιασμένος, ή δεν έχεις ασθενήσει, περνάς την COVID-19 – με πολύ περισσότερες πιθανότητες να καταλήξεις από επιπλοκές – χωρίς αντισώματα. Τα οποία θα αποκτήσεις διακινδυνεύοντας τη ζωή σου.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Δεν είναι όμως θέμα επιλογής η απόκτηση αντισωμάτων. Είναι και θέμα ευθύνης προς το συνάνθρωπο και προς μια οργανωμένη κοινωνία.

Τα περί ελευθερίας επί των οποίων επίσης «μπουρδολογούν» διάφοροι είναι μια μεγάλη και προπάντων άλλη συζήτηση.

Σίγουρα πάντως η δημόσια υγεία ως υπέρτατο αγαθό δεν προσφέρεται για «επανάσταση» και αντίσταση. Ούτε για πεδίο θεωρητικών – θεολογικών προσεγγίσεων. Άλλωστε πότε στην ιστορία επανάσταση δεν έκαναν σκοταδιστές και αρνητές. Ούτε “ανησυχούντες” και φοβισμένοι!

Και στις πορείες και συγκεντρώσεις που κάνουν κάποιοι ας αφήσουν τις σημαίες στην άκρη. Δεν είναι σύμβολο αντίστασης η σημαία μας. Επανάστασης είναι και των ελεύθερων ανθρώπων…

(Οι οποίοι έκαναν το καθήκον τους και εμβολιάστηκαν τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα την ώρα που κάποιοι μαζεύονται και διασπείρουν τον ιό χωρίς μάσκα. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν!)

Όσο για αυτούς που βάζουν την πίστη στις συζητήσεις, πέρα από τις αρλουμπες που λένε πως θα τους σώσει ο Κύριος και άλλα τέτοια ανερμάτιστα, οφείλω να πω μόνο τούτο: Πολλοί ιερείς αρρώστησαν, πάρα πολλοί. Στη επιστήμη στράφηκαν και η επιστήμη τους γιάτρεψε. Όχι οι μεγάλοι – και γεμάτοι υποκρισία – σταυροί κάποιων.

Κι εγώ πιστεύω κι εγώ πάω στην εκκλησία, αλλά δεν χρησιμοποιώ την πίστη μου ως ιδεολογικό υπόβαθρο για να εκστομίζω τις μπούρδες που αναπαράγει ο κάθε αδαής.

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας